Geen luchtje, douchegel, dvd: helemaal niks!

geroosterde venkel

Het is altijd leuk om een cadeautje te krijgen, zou je denken. Daarom is het extra ‘knap’ dat mannen er vaak in slagen om kerstcadeaus uit te zoeken waar hun vrouw of vriendin niet blij mee is. Wat denk je bijvoorbeeld van een kinky lakkorset voor in de slaapkamer, dat vooral zijn fantasie doet uitkomen? Of een romantische anticlimax in de vorm van sokken, wasverzachter, ophanghaakjes voor in de keuken of een nieuwe badkamermat?

Mannen zijn een ster in het geven van ‘mislukte’ cadeaus, dat blijkt uit een onderzoek onder 3000 vrouwen van de Engelse supermarktketen Sainsbury’s. Maar wat misschien nog wel erger is dan het krijgen van een mislukt cadeau, is het krijgen van helemaal geen cadeau.

Op de één of andere manier wil het blijkbaar nog niet tot sommige mannen doordringen dat wij graag een cadeautje willen krijgen rond kerst. Niet om het cadeautje zelf, maar om het idee dat iedereen zijn of haar dierbaren cadeaus geeft met kerstmis. En wij zelf waarschijnlijk al enthousiast en met liefde de winkels af zijn gelopen voor zijn favoriete douchegel, cd en sloffen.

Dan is niets een grotere domper dan erachter komen dat hij niets heeft gekocht. Sommige mannen wachten tot januari. Dan is alles namelijk in de uitverkoop. Kun je het je voorstellen?!

Dus wat te doen als hij je vorig jaar heeft teleurgesteld? 40% van de vrouwen doet dan ook gewoon geen moeite meer. Sommige mannen zijn wel galant: die kiezen samen met hun vrouw de kerstcadeaus uit zodat het niet fout kan gaan.

Wat was jouw slechtste kerstcadeau van je man/vriend? Vind jij het erg om geen cadeautjes te krijgen? Reageer hieronder!