Geen single meer? Dat verdient een Oscar!

geroosterde venkel

Sanne Tummers (34) is freelance journaliste en founder van Single & Stijl, een online lifestyleguide boordevol persoonlijke verhalen, positiviteit en praktische tips voor singles. Over haar single herinneringen, de ‘single side of life’ én het ‘after single’ leven blogt ze op Vrouwonline.

Net op het moment dat Sanne vorig jaar besloot Single & Stijl serieus in de markt te zetten en ze met haar plan de Marie Claire Startersaward in de wacht sleepte, werd ze ‘ontsingeld’. Ondanks haar niet meer single status, twijfelde ze geen seconde om te stoppen met Single & Stijl. Er zijn immers nog genoeg ervaringen en tips die ze singles wil meegeven.

Ontsingeld

Een dromerige zucht, een net niet ingehouden gilletje, gevolgd door een “Aaaahhh wat ró-man-tisch, net een sprookje!” Zo klinkt ongeveer de gemiddelde reactie als ik vertel dat ik, als founder van Single & Stijl, een relatie heb. En dat de man die mij ‘ontsingelde’ mijn ex is die ik tien jaar geleden verliet omdat de tijd er toen niet rijp voor was. Of nou ja, omdat ik –heel cliché –viel voor de charmes van een barman in een Frans skidorp. Wellicht dat het, achteraf gezien, vooral de charme van het vrije leven dat hij leidde was waar ik voor viel.

The single side of life…

Hoe dan ook, ik heb geen spijt gehad van die keuze toen voor ‘dat vrije leventje’, want de single jaren die volgden nadat ook mijn relatie met Mr. Barman strandde, waren in veel opzichten een geschenk, een aaneenschakeling van spanning, avontuur, teleurstelling, vallen, opstaan, weer keihard onderuit gaan en opkrabbelen. Van wijze lessen, eigen keuzes maken en leren de verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen geluk. Oftewel, één grote inspiratiebron van wat uiteindelijk Single & Stijl is geworden. Een lifestyleguide – letterlijk en figuurlijk een gids die je door je single leven gidst en tegelijkertijd een bundeling van verhalen is – om singles te inspireren de tijd als single vooral niet alleen te vullen met date frustraties, zoeken en gevonden willen worden, maar er ook een waardevolle tijd voor jezelf van te maken.

Net als in de film

Maar goed nu, tien jaar later dus, is dat waarvan ik dacht dat het echt nóóit meer zou gebeuren, gebeurd. Uitgerekend In een periode waarin ik besloot om al die single hersenspinsels naar buiten te brengen. Uitgerekend in het jaar dat ik met die plannen ook nog een toffe prijs win, is ie terug en komt er een einde aan mijn single leven. Het zou inderdaad best een script voor een fantastische feel good film kunnen zijn. Want goed voelt het, voor het eerst sinds heel lang. En om het nog filmischer en fantastischer te maken: hij heet nog ‘Oscar’ ook! Dus in dat opzicht is die zwijmel reactie volkomen op zijn plaats. Maar, er prijkt nu dan een geweldige Oscar op mijn schouw, uhh op mijn bank en in mijn bed. Het betekent niet dat ik die ‘single side of life’ ineens vergeten ben. Misschien is die Oscar wel de prijs die ik heb mogen ontvangen na een geslaagd en succesvol single life. En dus voel ik mij extra geroepen mijn ervaringen te delen.

Nog lang en gelukkig

En dan: dat ‘Happily Ever After’ principe – om in filmtermen te blijven – dat er nu automatisch aan vast wordt geplakt en waar die reactie ook vandaan lijkt te komen (‘ein-de-lijk ben je niet meer single, waarom heeft het toch zo lang geduurd??’ Zucht!). Dat steekt me af en toe wel een beetje. Begrijp me niet verkeerd, ik hoop dat Oscar en ik het nog heel lang, heel fijn hebben, maar het lijkt dan net alsof dat het enige is waar mijn hele leven tot nu om heeft gedraaid. Maar ik was al happy en ben (daarom!) nu óók happy. Dus singles, I’m still a bit on your side. En als ‘newbie niet meer single’, is zo’n nieuwe relatie ook best een ding, neem dat maar van mij aan. Over dat en meer houd ik jullie de komende tijd graag op de hoogte …