Geen zanger, niet zwanger!

geroosterde venkel

Mijn minnaar kijkt me fronsend aan, terwijl ik nog naar adem hap van onze duizelingwekkend lange zoen. ‘Doen we een condoom of zal ik gewoon voor het zingen de kerk uitgaan?’ Ik twijfel. Met condoom is natuurlijk veiliger, maar het vrijt lang zo lekker niet. ‘Kom maar hier’, zeg ik, mijn eerdere zorg negerend. Hij glimlacht tevreden.

Ik ben niet de enige vrouw die op het moment suprême deze keuze maakt. Verstandig is het niet overigens, want de ‘terugtrek-methode’ is allesbehalve veilige anticonceptie. Toch trekken steeds minder Amerikaanse vrouwen zich daar wat van aan, als we New York Magazine mogen geloven.

Geplande seks
Volgens de schrijfster van het artikel is er zelfs sprake van een complete ‘voor het zingen de kerk uit-generatie’ die verder geen andere anticonceptiemiddelen gebruikt. Daarbij moet worden gezegd dat veel van de vrouwen die zij interviewde in een lange, monogame relatie zaten.  Zwanger worden zou dus niet het einde van de wereld zijn. Ze houden bij wanneer ze ovuleren en plannen de seks daaromheen.‘En ik had gewoon geen zin meer om elke dag hormonen in mijn lijf te stoppen’, vertelt een van de dames.

Bijhouden van je cyclus
Daar zijn ze niet alleen in. Onderzoekers van Duke University schatten dat een-derde van de vrouwen tussen de 15 en 24 jaar compleet vertrouwt op het zorgvuldig bijhouden van je cyclus en het tijdig terugtrekken van de troepen. De voordelen zijn dan ook legio: je hoeft geen pil te slikken, geen last-minute gepruts met plastic of een roestig spiraaltje in je doos.

Bovendien zijn er tegenwoordig ook genoeg hulpmiddelen die je kunnen assisteren met het plannen, zoals een ovulatiecalculator.

Durf jij het aan?
Wij vragen ons af hoe dat zit met de Hollandse vrouwen. Durf jij het aan om compleet te vertrouwen op planning en de alertheid van je partner? Of gebruik je toch liever de pil of een condoom? Laat het ons weten in een reactie.