Geen zin in sex? Dit is de oplossing

zin in sex

We hebben allemaal weleens een tijdje geen zin in sex. Maar zo’n laag libido hoeft geen blijvertje te zijn.

Experts zeggen vaak dat je het gewoon moet doen om weer zin in sex te krijgen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Wat je misschien wel een boost gaat geven is dit: meer slaap. Op tijd naar bed is een van de beste dingen die je kunt doen voor het opkrikken van je sexleven.

Elk uur telt

Vrouwen die meer slapen hebben een hogere sexdrive, een grotere kans op sex en genieten meer van sex de dag na een goede nachtrust. Dit zijn de uitkomsten van een recent onderzoek dat is gepubliceerd in de Journal of Sexual Medicine. Elk uur extra slaap verhoogt de kans op sex met 14%. Die uurtjes slaap verhogen niet alleen de kans op sex, maar de onderzoekers ontdekten dat het ook belangrijk was voor daadwerkelijke opwinding. Vrouwen die meer slapen hadden minder problemen met fysieke opwinding dat de nachtbrakers.

In de mood

Hoe het komt dat slaap zo belangrijk is voor de zin in sex is nog onduidelijk maar uit eerder onderzoek van hetzelfde team bleek dat vrouwen meer in de mood zijn voor een vrijpartij als ze gelukkig, joviaal en angstvrij zijn. En laat slaap daar nou net een belangrijke rol bij spelen. Chronisch slaapgebrek –dit ontstaat als je regelmatig minder dan 7 uur per nacht slaapt- kan het testosterongehalte bij mannen en vrouwen ook verlagen en dit heeft directe impact op je libido.

Balans

Het is niet de bedoeling dat je nu de hele dag slapend in bed door gaat brengen om meer zin in sex te krijgen, maar zeven of acht uur slaap per nacht pakken is precies wat je sexleven nodig heeft.

Bron: Shape
Beeld: iStock