Geen zin in sex? Soms moet het!

geroosterde venkel

“Ik ben te moe” of “ik heb last van mijn rug.” Deze uitspraken gelden niet langer om een vrijpartij uit te stellen. Volgens seksuologe Tracey Cox is af en toe sex tegen je zin normaal binnen een vaste, monogame relatie. Dus hup, duik gewoon dat bed in met je partner!

Duty sex, zo wordt het ook wel genoemd, vrijen tegen je zin in. Cox geeft aan dat het in deze politiek correcte wereld beledigend is om te zeggen dat je sex hebt alleen omdat je partner het wil. “We kennen allemaal de filosofie ‘je moet nooit iets doen wat je niet wilt doen, maar weest eerlijk: wie in een langdurige, monogame relatie zit, moet leren accepteren dat je soms sex zult hebben tegen je zin in.”

Seksueel gelukkig
Volgens Cox is het argument hiervoor dat je door de sex aangeeft dat je je partner aantrekkelijk vindt, je relatie waardevol vindt en dat je hem seksueel gelukkig wilt maken. Hierdoor kun je ook verwachten dat je hetzelfde terugkrijgt.

Mocht het zover zijn, je hebt sex omdat je partner dat zo graag wil, gooi dan wel al je passie in de strijd. Ga niet als een plank in bed liggen en werp zeker niet een stiekeme blik op de klok. Je moet ingaan op zijn wens en heb in de ogen kijken, ondanks dat dat tegen je natuur in gaat.

Seksuele behoeften
Als je gaat trouwen, wordt het niet letterlijk genoemd, maar tegemoet komen aan elkaars lusten hoort nou eenmaal ook bij een huwelijk. “Je belooft elkaar seksuele behoeften op een regelmatige, redelijke manier te bevredigen. Als een van beide beslist om daarmee te stoppen, is dat dan eigenlijk wel fair?”, vraagt Cox zich af.

Lust is overigens niet de enige drijfveer voor sex. Liefde, gulheid, rechtvaardigheid en de wil om elkaar gelukkig maken, komen ook om de hoek kijken. Alleen als je altijd op ‘duty sex’ moet teren, dan heb je echt een probleem. Toch blijkt uit veel studies dat 20 tot 25 procent van de vrijpartijen plaatsvinden om de partner gelukkig te maken, en niet zozeer zichzelf. Tja… houd dit maar even in de achterhoofd.

Bron: Daily Mail