Geen zin in sex? Zo verhoog je je libido

geroosterde venkel

Even niet in de stemming voor een vrijpartij? Het geeft niks om af en toe geen zin te hebben. Er zijn immers heel veel redenen waarom (lees ze hier). Toch kan het vervelend zijn voor jou en je partner om lange tijd niet intiem te zijn. Gelukkig kun je al met iets simpels als een goede nachtrust je libido verhogen!

Kom weer in de stemming met deze tips van sexpert Tracey Cox:

– Goede nachtrust: een verstoord slaapritme leidt tot een verlaagd testosteron, het hormoon die het sexdrive van de vrouw en de man een boost kan geven.

– Neem verantwoordelijkheid voor je libido: verwacht niet elke keer van je partner dat hij/zij je moet opwinden. Doe het zelf! Ontdek zelf wat jou opgewonden maakt. Bijvoorbeeld: sexy lingerie dragen, bepaald lustopwekkend voedsel (chocolade!) eten of erotische beelden bekijken…

– Fantaseer erop los: Wees niet bang om meer te fantaseren en voel je niet schuldig als je eens fantaseert over over iemand anders dan je partner tijdens het vrijen. Dat doet iedereen wel eens, vooral koppels die al lang bij elkaar zijn.

– Vermijd het niet: als je verlangen naar sex laag is, is de kans groot dat je het vermijdt in tekst of beeld. Probeer jezelf meer bloot te stellen aan sexy scènes, verhalen of beelden.

– Ontdek wat je nodig hebt om bevredigd te zijn: daarmee bedoelen we buiten en binnen de slaapkamer. Misschien heb je bijvoorbeeld eerst een ontspannende massage nodig om te ontstressen of kan je pas ontspannen als het huis aan kant is.

– Wissel af: je partner een avondmens en jij een ochtendmens? Dat is een lastige combinatie voor koppels. Hij heeft waarschijnlijk de voorkeur om het ’s avonds te doen, terwijl jij liever gaat voor een potje ochtendsex.

– Niet ontspannen: sommige vrouwen moeten juist ontspannen om van sex te genieten en tot een hoogtepunt te komen, maar probeer ook eens om je juist aan de spannen. Concentreer je op de erotische sensaties die je voelt. Span de spieren in je dijen, billen onderbuik en bekken aan om meer te genieten en sneller klaar te komen.

– Meer, meer, meer: hoe vaker je het doet, hoe vaker je het zal willen doen. Vanwege de gezondheidsvoordelen voor je lichaam en geest, zal je lichaam meer gaan verlangen naar de goede sexsessies.

Bron: DailyMail