Geheimen van Hollywood-weddingplanners

geroosterde venkel

In Amerika loop je als weddingplanner – als je het goed doet – al snel binnen. Rijke stellen en vooral celebrities laten hun trouwerij tot in de puntjes regelen door deze multi-taskers. De grote dag moet onvergetelijk zijn voor zowel het bruidspaar als de gasten, dus het mag allemaal wat kosten. Dit loopt soms zelfs op tot een paar miljoen.

Als goede weddingplanner verdien je tussen de 150.000 en 300.000 dollar pér bruiloft. Toch is het niet per se een droombaan: een hels karwei vol menukeuzes, uit de hand lopende gastenlijsten, absurde eisen én bridezilla’s. Deze vijf vrouwen vertelden aan Grazia over de grootste horken onder de bekende bruiden.

Mindy Weiss
Mindy plant al 25 jaar feestjes in Hollywood. Ze is gelukkig getrouwd en wordt gesteund door haar echtgenoot die fulltime voor hun drie kinderen zorgt. Haar trouwfilosofie: “Ik ben verantwoordelijk voor de bruiloft. Niet voor het huwelijk.”

Cliënten: Ellen en Portia, Fergie en Josh, Katy en Russell, Heidi en Seal, Gwen en Gavin, Nicole en Joel Eva en Tony, Nick en Jessica. And the list goes on and on…

Grootste bridezilla: Eva Longoria trouwde in 2007 in Parijs met basketballer Tony Parker. Alles aan het feestje was extravagant. Van de locatie (de Église Saint-Germain-l’Auxerrois bij het Louvre) tot de jurk van 75.000 dollar van designer Angel Sanchez tot de vliegtickets voor de ruim 250 gasten en het drie dagen durende feest. Eva had het niet anders gewild. Ook al scheidde ze drie jaar later. “Ze had meer interesse in de bruiloft dan in getrouwd zijn”, zei een kennis er later over. “Ze zag de aandacht die Tom Cruise en Katie Holmes met hun bruiloft kregen en wilde dat ook. Tony was gewoon de right man in the right place at the right time.”

Yifat Oren
Yifat zit al twaalf jaar in het vak, samen met zakenpartner Stefanie Cove. Met haar man heeft ze twee kleine kinderen. Haar filosofie: “Sprookjes bestaan niet.”

Cliënten: Onder andere Drew Barrymore, Reese Witherspoon, Molly Sims, Mariska Hargitay, Kevin Costner, Jason Bateman, Charlie Sheen

Grootste bridezilla: Drew Barrymore die haar zes maanden zwangere zelf maar niet ontspannen kon houden in de aanloop naar haar grote dag. “Ze wilde constant afspreken met Yifat en Stephanie”, aldus een insider. “Ze lijkt zo’n vrije geest, maar ze was echt gigantisch aan het micro-managen.”

Diann Valentine
Kreeg na een succesvolle carrière als weddingplanner in Oakland maar moeilijk voet aan de grond in Los Angeles. Ze ging aan het werk voor Warner Bros., maar besloot na tien jaar toch haar passie weer op te pakken. Haar filosofie: “God is mijn zakenpartner. Waar hij gaat, volg ik.”

Cliënten: Usher, Martin Lawrence, Toni Braxton, Kelis

Grootste bridezilla: Toni Braxton liet zich door geldproblemen niet tegenhouden om de dag van haar dromen te kunnen hebben. Vlak na haar eerste faillissement liet ze het breed hangen in een jurk van 15.000 dollar (Vera Wang) en behangen met voor een half miljoen dollar aan juwelen.

Sharon Sacks
De zelf gelukkig getrouwde Sharon is al sinds 1985 steevast aan het werk in Hollywood. Met slechts twaalf bruiloften per jaar is ze maar moeilijk te boeken en dus strictly A-list. Bruidsfilosofie: “Alles kan.”

Cliënten: Kim en Khloé Kardashian, Nick en Vanessa, Lily Aldridge, Jennifer Lopez

Grootste bridezilla: Allemaal in koor: Kim K! Zes miljoen telde ze neer voor de bruiloft die zeventien miljoen in het laatje bracht en na 72 dagen bruut neer werd gehaald met scheidingspapieren. Sacks maakt zich vast op voor de volgende Kardashian Wedding en verklaart daags na het scheidingsnieuws: “Ik ben er verdrietig over. Maar wat een dappere zet is dit van Kim en Kris!”

Mary Micucci
Overwon in de jaren zeventig heel wat vooroordelen over vrouwen door een succesvol bedrijf als party planner op te zetten. Inmiddels telt Along Came Mary zestig fulltimers en worden er honderden bruiloften per jaar gepland. Alleen voor de allergrootsten der aarde verschijnt de inmiddels 67-jarige weduwe zelf nog aan tafel. Filosofie: “Omring je met creatieve en gepassioneerde mensen, dan kan het niet missen.”

Cliënten: Brad en Jennifer, Tom en Katie, Sean Penn en Robin Wright, Ben en Jennifer (Garner)

Grootste bridezilla:Tom Cruise. Niet alleen koos hij Katies bruidsjurk uit, maar hij was zelfs verantwoordelijk voor het complete menu en de inhoud van de gift bags. Ook de inhoud van de dienst werd door Cruise streng in de gaten gehouden. Alleen beste vriend en Scientologyleider Davis Miscavige was goed genoeg om het jawoord te overzien.