Geld is nog altijd macht in Hollywood: ‘Harvey Weinstein treft miljoenenschikking met slachtoffers’

harvey weinstein schikking

Een van de machtigste mannen van Hollywood – die een snoekduik naar beneden maakte nadat hij door talloze actrices werd beschuldigd van machtsmisbruik – blijkt nog steeds heel veel macht te hebben. Financiële macht. We hebben het over Harvey Weinstein, die een schikking van 44 miljoen dollar heeft getroffen met beschuldigers.

Van die 44 miljoen dollar is 30 miljoen bestemd voor de slachtoffers, voormalig werknemers en hun advocaten. De overige 14 miljoen wordt gebruikt om juridische kosten te betalen voor de voormalige bestuursleden van The Weinstein Company.

Hoe dan?

De deal zou zijn gemaakt om een rechtszaak van de procureur-generaal tegen te houden, die Weinstein en zijn voormalige bestuurscollega ervan beschuldigt een gevaarlijke werksituatie te hebben gecreëerd voor hun personeel.

Op het nieuws van de schikking wordt wereldwijd geschokt gereageerd.

Harvey Weinstein wordt door tientallen vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag, variërend van ongewenste intimiteiten tot verkrachting. De 67-jarige oud-filmproducent ontkent in alle gevallen dat het om seks onder dwang ging.

Bron: ANP, beeld: ANP
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.