Geloof jij in de ware?

geroosterde venkel

En wist je dat maar liefst 80% van de Nederlanders gelooft in liefde op het eerste gezicht? En dat het verrassend genoeg vooral de mannen zijn die denken dat liefde op het eerste gezicht bestaat? MIND Magazine deed een onderzoek naar partnerkeuze en dit leverde veel interessante uitkomsten op.

De lijm om partners bij elkaar te houden
Nadat de eerste verliefdheid over is zijn er een aantal belangrijke beweegredenen om samen te blijven. Betrouwbaarheid telt al mee bij het aangaan van een relatie en is later ook de belangrijkste voorwaarde voor het slagen van een relatie. Daarnaast is de emotionele band een belangrijke reden om bij elkaar te blijven. Het motiveert de partners om zich aan elkaar aan te passen, het sneller met elkaar ergens over eens te zijn en elkaar te vergeven voor fouten die gemaakt zijn.

Uiterlijk is niet meer belangrijk
Een opvallende uitslag is dat seksuele overwegingen en lichamelijk aantrekkingskracht maar voor 4% de belangrijkste reden is om bij iemand te blijven. Ook is seks en lust maar voor een klein aantal mensen de belangrijkste reden om een relatie te beginnen.

Geld is voor slechts 6% van de Nederlanders belangrijk bij het kiezen van een partner. Bijna de helft zou zeker opnieuw kiezen voor de huidige partner en twijfelt nooit of ze wel de goede keuze hebben gemaakt.

Altijd fijn om te weten!