Gelukkigere relatie door dubbeldaten

geroosterde venkel

Heb jij graag veel quality time met je lover? Lekker samen een avondje op de bank doorbrengen of romantisch met z’n tweetjes dineren? Onderzoek wijst uit dat je beter kunt dubbeldaten. Het zorgt namelijk voor een langere en gelukkigere relatie.

Aantrekkelijker
Dubbeldaten zorgt er volgens psychologen voor dat je je partner aantrekkelijker gaat vinden en dat je het andere geslacht beter kunt begrijpen. Tijdens de gezamenlijke dates zie je je partner op z’n best en ga je hem aantrekkelijker vinden.

De onderzoekers ondervroegen 123 koppels, 122 individuen die wel een relatie hebben maar zonder hun partner werden ondervraagd en 58 gescheiden personen. Het bleek dat koppels gemiddeld vijf andere koppels hebben waar ze regelmatig tijd mee doorbrengen. Veertig procent van hen beschreef deze vriendschappen als erg belangrijk en nog eens veertig procent als enigszins belangrijk.

Leren van elkaar
Het dubbeldaten is erg leerzaam. Je leert op deze manier hoe andere koppels met elkaar om gaan en hoe ze een discussie voeren. Hoe voeden zij hun kinderen op? En opent hij de deur wel voor haar? Houden ze elkaars hand vast en steunt zij haar partner? Dit soort momenten zijn erg leerzaam voor een stel.

Hoe de vriendschappen eruit zien, verschilt per koppel. Zo is het ene koppel vooral op zoek naar stelletjes waarmee ze plezier kunnen maken en wil het andere koppel juist een stel waarmee ze over hun gevoelens kunnen praten.

Oeps..
Toch moet je wel een beetje uitkijken met dat dubbeldaten. Een aantal personen gaf namelijk toe verliefd te zijn geworden op iemand van het andere stel. De vriendschap eindigde in een affaire!

Ben jij wel eens op dubbeldate geweest? Wat vond je ervan? Deel je ervaringen!