Gezichtsvorm van vrouw bepaalt lengte relatie

geroosterde venkel

Als je net een nieuwe relatie hebt, weet je niet gelijk hoe lang je bij elkaar zal blijven. Uit recent onderzoek blijkt echter dat de lengte van je relatie al voorspeld is. Je kunt het namelijk aflezen aan de vorm van je eigen gezicht!

Uit een Brits onderzoek blijkt dat mannen voor een flirt of korte relatie liever vrouwen met zachte, vrouwelijke gezichtskenmerken uitkiezen. Vrouwen met meer mannelijke kenmerken in hun gelaat hebben kans op een lange serieuze relatie. Zij worden eerder gezien als een geschikte echtgenote.

Minder knappe vrouw

Bovendien bleek dat mannen onbewust voor iets minder knappe en wat vollere vrouwen gaan. De kans is namelijk kleiner dat zulke vrouwen zullen vreemdgaan, is al eens eerder onderzocht.

Een paar honderd mannen kregen foto’s van vrouwen met verschillende gezichtsvormen te zien. Vervolgens was het aan de mannen om te kiezen of ze met deze vrouw voor een korte of lange relatie zouden gaan.

Zachtaardige man

Ook bij vrouwen bepaalt de gezichtsvorm van een man hoelang de relatie duurt, zo blijkt uit ander onderzoek. Voor een flirt gaan ze voor een man met een scherpe kaaklijn en sterk gezicht. Voor een vaste partner verkiezen ze een minder mannelijke man met een zachtaardige kant.

Bron: Daily Mail