Gezocht: one night stand

Je bent single en je hebt zin in sex. En nu? Viva-journalist Sanne (26) weet wel hoe je snel aan je trekken komt. ‘Hij kijkt terug; Ik weet genoeg.’

In viva 6 vertelt Sanne over haar vrijgezellenbestaan. Hoe is het om in deze tijd als single vrouw door het leven te gaan? In tegenstelling tot Sanne ben ík nooit een Doña Juana geweest. Een typisch geval van een ‘laatbloeier’. Het verlegen meisje dat op schoolfeesten haar vriendinnen liever hun gang liet gaan.

Aan die tijd kwam op mijn achttiende een einde, ik vertrok voor een jaar naar Spanje. Waar leer je de kunst van het verleiden beter kennen dan daar? Te midden van allerlei donjuans ontstond bij mij de fascinatie voor Het Spel. Sindsdien ben ik een grote flirt.

Regelmatig ga ik met vriendinnen, die allemaal bekend zijn met de spelregels, op ‘jacht’. Allemaal jonge meiden die precies weten wat ze willen en wat niet. Op zoek naar een leuke vent om die gezellige avond mee af te sluiten – en de avond mee in te luiden ;)

Allemaal behoren wij (mijn vriendinnen en ik), zoals Sanne al noemt in haar artikel tot de Ibiza-generatie: jonge vrouwen die sex zien als leuk tijdverdrijf. Sinds de sexuele revolutie en de komst van de pil is het haast ondenkbaar als je het niet doet. If it feels good, do it! was het hippiemotto in de sixties, aldus Sanne. Geen reden om  je te schamen dus.

Toch is een overdaad aan ‘No Strings Attached’-sex alleen leuk voor een paar maanden. Volgens Sanne heb je grote kans dat de sjeu er daarna af is. En uiteindelijk willen we allemaal niet alleen begeerd maar ook geliefd worden. Toch?

Je bent single en je hebt zin in sex. Liefst nú. Hoe pak jij dat aan?

© Dorine Henning