GGZ lanceert app voor seksverslaafden

geroosterde venkel


Er is ook overal een app voor. Nu hoeven seksverslaafden niet meer in therapie, maar kunnen de seksverslavingsApp van de GGZ-instelling Ready for Change downloaden. De instelling lanceert daarmee de eerste app ter wereld tegen seksverslaving. 

Iedere Apple- en Android-gebruiker kan de applicatie downloaden en kan gelijk de ‘seks screening test’ doen waarmee wordt vastgesteld of je seksueel dwangmatig of aan sex verslaafd bent. Verder bevat het een noodlijn waarmee de gebruiker contact kan leggen met een hulpverlener.

120 dagen zonder sex

Als je het programma goed volgt, kun je met de app in 12 stappen van je verslaving afkomen. Daarvoor moet je in ieder geval 120 dagen zonder sex leven, dan zit je namelijk in de ‘veilige periode’. Ook vind je in de app praktische info voor partners, vrienden en familie en een button ‘terugvalpreventie”.

Groeiend probleem

‘SeksverslavingsApp’ is ontstaan met behulp van diepte-interviews met ervaringsdeskundigen. Volgens directeur van Ready for Change is seksverslaving een groeiend probleem waarbij moderne technologie goed gebruikt kan worden bij de bewustwording onder verslaafden.