Gigi Sage is ‘de mannenfluisteraar’

geroosterde venkel

Gigi Sage weet als relatie-expert van alles en nog wat over mannen én vrouwen. Ze wil uitspraken en vooroordelen als ‘vrouwen hebben de macht in relaties’ en ‘mannen willen vrouwen plezieren’ uit de wereld helpen. Gigi adviseert mannen en vrouwen hoe zij het beste effectief met elkaar kunnen communiceren binnen een relatie. Ze legt ons het een en ander uit.

Mannenfluisteraar
De bijnaam ‘mannenfluisteraar’ krijg je natuurlijk niet zomaar. Gigi vertelt hoe dat kwam: “Ik las in de jaren ’80 het artikel De paardenfluisteraar van Monty Roberts. Ik paste zijn methode toe in combinatie met de mijne om vrouwen te helpen, zodat zij een betere relatie met hun mannen kregen. Later schreven vrouwen over me en noemden ze mij ‘de mannenfluisteraar’. Toen ben ik die naam blijven gebruiken.”

Advies aan mannen
Gigi gebruikt een speciale manier om mannen te adviseren. “Vrouwen geven mannen vaak op een kritische manier advies. We vragen niet precies wat we willen en raken dan gefrustreerd. Het probleem is dat als we iets vragen, we vaak boos worden. Ik vraag precies naar wat een man wil en dan op zo’n manier dat mannen wel naar me willen luisteren”, verklaart Gigi.

Verschillen
Gigi vindt dat mannen en vrouwen totaal verschillend zijn in alles wat ze doen en denken. “We zeggen dezelfde dingen, maar hebben een compleet eigen mening. Ik denk dat onze breinen vooral verschillen in hoe we dingen benaderen. Mannen denken lineair en vrouwen emotioneel, daarom zijn we anders.”

Ondanks onze verschillen kunnen we volgens Gigi prima met elkaar samenleven. “Ik geloof dat, hoe meer we onze verschillen begrijpen en accepteren in ons hart in plaats van onze hoofden, we meer harmonie creëren. Je ziet elkaar hierdoor in een heel ander perspectief. De volgende stap is hoe we onze verschillen aan elkaar kunnen linken. We kunnen onze krachten gebruiken om een situatie te creëren waar iedereen iets aan heeft.”


Gigi Sage en Gigi’s nieuwste boek

Vrouwenwereld
Vrouwen geven de wereld iets om naar uit te kijken. Gigi vertelt waarom: “Vrouwen zijn gevoelig, mooi, levendig, plezierig, zorgzaam en wijs. Wij zijn in staat om te begrijpen wat mensen nodig hebben. Sinds vrouwen in de zakenwereld terecht zijn gekomen, is er meer interesse in de ontwikkeling van mensen.”

Geluk
We zijn echter wel veeleisend en mannen kunnen, volgens Gigi, een vrouw echt gelukkig maken. “Een man moet haar bewonderen en laten weten hoe belangrijk ze is in zijn leven. Hij moet ervoor zorgen dat ze tijd neemt om te ontspannen en goed voor zichzelf te zorgen”, zegt de relatie-expert.

Privéleven
Gigi past haar eigen methode ook in haar eigen relaties toe. “Ik probeer mijn relaties met dezelfde kennis en wijsheid te benaderen als ik tijdens mijn werk doe. Ik ben een mens, dus ik maak fouten, net als iedereen. Ik geloof dat een persoon moet zien wat goed voor hem of haar is en laat anderen je niks wijs maken over hoe jouw relatie eruit moet zien”, benadrukt Gigi.

Gigi Sage heeft twee boeken uitgebracht waarin zij op een grappige en luchtige manier advies geeft over de omgang met mannen en vrouwen. Haar nieuwste boek Wat vrouwen niet aan mannen vertellen is bedoeld voor mannen, maar is daarnaast ook voor vrouwen erg leerzaam.

Tip: