Waarom vrouwen dol zijn op grappige mannen, maar mannen niet van grappige vrouwen houden

grappige mannen

‘Wat ik vooral zoek in een man: hij moet humor hebben’. Hoeveel vrouwen hebben dát niet op hun wishlist staan wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe liefde? Nu blijkt dat het niet per se humor is waar vrouwen naar op zoek zijn, het is één van de indicatoren van een heel andere eigenschap…

Uit onderzoek van Northumbria University is gebleken dat er een belangrijke link is tussen humor en intelligentie. De grappigste mensen hebben vaak ook een goed werkend brein. Vrouwen wil graag een partner die alle kansen heeft om het te maken in het leven, en zijn om die reden bijzonder gevoelig voor het spotten van indicatoren die op intelligentie duiden – zoals humor. Grappige mannen hebben daardoor een erotiserend effect op vrouwen.

Het omgekeerde is echter niet het geval. Hoe leuk onze grapjes ook zijn en hoe vaak we onze vent aan het lachen maken, dat wordt door mannen niet in verband gebracht met ons IQ. Wanneer zij een vrouw grappig vinden is dat niet meer dan een mooie aanvulling op het totaalpakket.

En dat is niet het enige wat de grappenmakers te bieden hebben; onlangs bleek, uit onderzoek van de universiteit van Albany, dat grappige heren behoorlijk goed in bed zijn. Ze zorgen onder andere voor meer en sterkere orgasmes.

Wij verklaren de jacht op grapjassen bij deze voor geopend…

Beeld: Getty