Groot leeftijdsverschil slecht voor huwelijk?

geroosterde venkel


Wie lang en gelukkig getrouwd wil zijn, kan volgens Amerikaanse wetenschappers maar beter een partner zoeken die ongeveer net zo oud is. Hoe groter het verschil tussen partners, hoe waarschijnlijker het is dat een huwelijk geen lang leven beschoren is.

Andrew Francis en Hugo Mialon van de universiteit van Atlanta hebben onderzoek gedaan naar leeftijden en huwelijken. Wie bijvoorbeeld een partner thuis op de bank heeft zitten die vijf jaar jonger of ouder is, heeft 18 procent meer kans om bij een scheidingsmakelaar te eindigen dan iemand met een partner van dezelfde leeftijd.

 

Cougars

Als het verschil tien jaar is, is de kans op een scheiding nog groter: zo’n 39 procent. Voor de cougars en sugar daddy’s van deze wereld is de kans op een mislukt huwelijk nog groter. Als het leeftijdsverschil twintig jaar of meer is, is het voor 95 procent zeker dat je niet tot je dood bij je partner zult blijven.

Kinderen

Mocht je de kansen op een lang huwelijk met een veel oudere partner wat willen ophogen, is er een manier volgens Francis en Mialon: begin aan kinderen. Echtparen met kids blijven veel vaker bij elkaar dan kinderloze paren. Zodra de eerste kinderen het gezin betreden wordt de kans op een scheiding met 79 procent verminderd.

Niet iedereen is het met de laatste bewering eens. Advocaat Randy Kessler zegt in New York Post dat kinderen het misschien moeilijker maken om te scheiden en de scheiding misschien uitstellen, maar op den duur niet gaan helpen. Sterker nog, volgens haar wordt de situatie thuis alleen maar vervelender als stellen bij elkaar blijven vanwege de kids.

Bron: BuzzO