Had je laatst weer een (gekke) seksdroom? Dit is waarom

Op zich is er natuurlijk niks mis met een seksdroom, behalve als-ie over iemand gaat waarmee je in real life níét een beschuitje zou willen eten de volgende morgen (awkward). Onderzoekers ondervroegen 3.500 mensen om erachter te komen waarom we eigenlijk seksdromen hebben. Komt ie:

 1. Je vindt iemand aantrekkelijk
  Een inkopper, maar zeker een reden waarom we een seksdroom hebben. Misschien ben je je (nog) niet helemaal bewust dat je iemand aantrekkelijk vindt en kan zo’n seksdroom je helpen om daar achter te komen. Maar het kan ook zijn dat die persoon waar je over droomt eigenschappen of kwaliteiten heeft die jij ook graag zou willen hebben. Stof tot nadenken dus..
 2. Je zit in ‘the zone
  Wees gerust, als je droomt dat je seks hebt met die gekke man die je altijd tegenkomt tijdens het uitlaten van je hond, hoeft dat niet te betekenen dat je hem onbewust aantrekkelijk vindt. Je kunt je ook gewoon in een creatieve periode van je leven bevinden. Het schijnt dat als je een seksdroom hebt, je op de rand van een creatieve doorbraak zit. En: uit onderzoek blijkt dat mensen die vaker seks hebben, creatiever zijn. Het houdt elkaar dus in stand.
 3. Je bent toe aan verandering
  Wat je droomt hoeft niet altijd ‘letterlijk’ te zijn, het kan ook een metafoor zijn. Bijvoorbeeld omdat er spannende dingen in je leven gebeuren, of omdat jij toe bent aan spannende dingen. En dat uit zich dan in nog meer spannende dingen – in dromenland.
 4. Je hebt een tijd geen seks gehad
  Misschien is het gewoon weer eens tijd voor wat actie in de taxi.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

 

Bron: &C | Beeld: iStock
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.