Handboek voor vrouwen over mannen

geroosterde venkel

“Nee, ik ben geen mannenhater. En ik wil ook niet alle mannen over één kam scheren.” Met die woorden opent schrijfster Rhijja Jansen haar nieuwste boek Mannen! – Waarom hij doet wat hij doet.

Ongecompliceerd
Mannen en vrouwen verschillen enorm van elkaar. Ze lijken vooral veel ongecompliceerder in elkaar te steken dan vrouwen. Waarom komt hij bijvoorbeeld altijd met een praktische oplossing als jij gewoon even je hart uit wilt storten over die vervelende situatie op de werkvloer?

Handboek
Het boekje van Rhijja is een handboek voor vrouwen. Ze beantwoordt maar liefst 62 prangende vragen die wij dames over het mannelijk geslacht kunnen hebben, op het gebied van psyche, lichaam, liefde en seks. Allemaal beginnen ze met ‘waarom’. Enkele voorbeelden:

– Waarom roddelt hij amper?
– Waarom kan hij niet multitasken?
– Waarom vindt hij het moeilijk om ‘ik hou van jou’ te zeggen?
– Waarom heeft hij een bierbuik?
– Waarom masturbeert hij vaker?
– Waarom kijkt hij naar porno?

De schrijfster is zich ervan bewust dat heus niet alle onderwerpen voor alle mannen opgaan. Er zijn altijd uitzonderingen. Als er dus een vraag is waarvan jij vindt dat ie op jouw man van toepassing is, kun je het antwoord erbij zoeken. Zo werkt het boekje.

Herkenbaar
Rhijja Jansen is freelance journaliste met als specialiteit liefde en seks. Ze heeft al diverse boeken geschreven over dit populaire onderwerp en ze treedt regelmatig op als datingdeskundige in diverse programma’s. In Mannen! beschrijft ze op een heel luchtige en lekker leesbare manier het brein, lichaam en gedrag van het andere geslacht en jeetje, wat is elke vraag toch ongelofelijk herkenbaar. Heb je het niet bij je huidige partner meegemaakt, dan is er wel een ex die perfect in het plaatje past.

Altijd al moeite gehad om het raadsel dat mannen heet te ontcijferen? Dit boek helpt je een handje. Zoek je nog leesvoer dat mee kan in de koffer naar een zonnige bestemming? Ik zeg: bestellen maar!

Mannen! – Waarom hij doet wat hij doet
Rhijja Jansen
ISBN: 9045312549
Prijs: 9,95
Uitgeverij: BBNC