Happy single? Dan ben je waarschijnlijk een vrouw

Single

Gemiddeld geven Nederlandse single mannen en vrouwen hun leven een 7,2. Maar van alle singles die net een break-up hebben moeten verwerken zeggen mannen het vaakst ongelukkig te zijn. Een derde geeft zijn leven een onvoldoende, terwijl dat bij vrouwen maar één op de tien is. Dit blijkt uit een onderzoek van datingssite Lexa.

De meest happy single is jonger dan dertig jaar, heeft minimaal één date per maand, woont in de stad en is een half jaar tot een jaar single. Eén van de grootste voordelen om als vrijgezel door het leven gaan is dat je meer tijd overhoudt voor hobby’s. Mannen genieten vooral van het feit dat ze ongestraft meerdere bedpartners kunnen hebben. Vrouwelijke singles vinden het ongegeneerd kunnen flirten een groot pluspunt.

Met z’n twee is leuker dan in je up

Ondanks al dat geluk onder singles, vindt vier op de tien het vervelend om de enige single binnen een gezelschap te zijn. En afgezien van het oneindige geflirt en (de mogelijkheid tot) ontelbare bedpartners, denkt 65% van de vrijgezellen gelukkiger te zijn in een relatie.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Lexa | Beeld Shutterstock
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.