Hardwerkende Nederlanders hebben vaker seks

geroosterde venkel

Het klinkt misschien een beetje raar, maar hoe meer uren je werkt, hoe vaker je seks hebt. Dit blijkt uit het grootschalige lenteonderzoek van datingsite C-date. Eén op de vijf Nederlanders die meer dan vijftig uur per week werkt, geeft aan elke dag seks te hebben!

Hoe kan dat?
Nederlanders die minder dan twintig uur per week werken, hebben minder seks. Slechts één op de tien geeft aan dagelijks tussen de lakens te duiken met zijn of haar partner. Maar hoe kan het dat mensen die minder vrije tijd hebben, toch vaker seks hebben? “Seks zorgt ervoor dat je ontspant en het geeft je een goed gevoel over jezelf. Mensen die niet of weinig werken, kunnen passiever worden of een lage dunk van zichzelf krijgen. Hierdoor worden ze minder actief op seksueel gebied”, vertelt Annemarie van Baal, woordvoerster van C-date.

ZZP’ers: experimenteel
Ben jij een ZZP’er? Dan is de kans groot dat je experimenteel bent op het gebied van seks. ZZP’ers vinden zichzelf beter in bed dan bijvoorbeeld managers. Bijna 50 procent van hen geeft zichzelf een 8 in bed. Ongeveer 35 procent van de managers, managing directors en chief executives geeft zichzelf dit cijfer. Werknemers en werklozen zijn bescheidener, respectievelijk geeft 27,8 en 26,7 procent zichzelf een 8 in bed.

Dat ZZP’ers graag experimenteren in bed blijkt uit de uitdagende standjes die ze proberen. Tweederde doet het liefst standjes als ‘op zijn hondjes’, ‘cowgirl’ en ‘lotus’. De managers zijn traditioneler in bed. Ruim 25 procent geeft de voorkeur aan ‘missionaris’ of ‘lepeltje lepeltje’.

Carrièrevrouwen meest seksueel actief
Uit het onderzoek blijkt dat Nederlandse carrièrevrouwen seksueel actiever zijn dan mannen met een goede carrière. Een derde van de vrouwen met een baan van vijftig uur of meer per week heeft elke dag seks, tegenover 11,1 procent van de mannen!

Aan het onderzoek deden 5.760 mensen mee uit elf Europese landen en Brazilië.

Hoevaak heb jij seks? En hoeveel uur werk je per week?