Hebben mannen een lager libido dan vrouwen?

geroosterde venkel

‘Schat, ik heb even geen zin…’ Het lijkt een uitspraak die vooral vrouwen weleens gebruiken. Mannen daarentegen zouden juist altijd en overal zin in sex hebben. Toch lijkt de realiteit anders te zijn, zo blijkt uit een nieuw Brits onderzoek.

De Britse online apotheek Ukmedix.com hield namelijk een enquête en wat blijkt? Mannen hebben vaker last van een laag libido dan vrouwen. Eén op de drie mannen bekende namelijk dat ze weinig zin in seks hebben, in vergelijking met één op de vier vrouwen.


Oorzaken
Mannen en vrouwen hadden overigens andere ideeën over de oorzaak van hun lage libido. Mannen denken dat slechte voeding de oorzaak is, gevolgd door een laag zelfbeeld. Ook te veel alcohol, te weinig sporten en te weinig slaap leiden tot minder zin in sex, aldus de mannen.

Bij vrouwen daalt het libido het meest door een laag zelfbeeld, gevolgd door een slaaptekort. Vrouwen denken ook dat de oorzaak ligt bij relatieproblemen, een slecht dieet en het gebruik van de anticonceptiepil.

Oplossing
Een groot deel van de respondenten is bovendien van mening dat er niets te doen is aan dit probleem. Slechts 18 procent van de mensen die last van een laag libido had, zocht hulp. De meesten kozen voor een homeopathische oplossing, terwijl slechts 11 procent naar de dokter ging.

Lees hier 5 tips om weer zin in seks te krijgen!

Bron: Female First