Heeft jouw man ook een geheim e-mailaccount?

geroosterde venkel

Elkaar blindelings vertrouwen is de basis van een goede relatie. Maar wat blijkt nu? Volgens onderzoek heeft 20 procent van de mannen een extra (geheim) e-mailaccount om bepaald e-mailverkeer voor hun partner verborgen te houden. Hoe sneaky!

Volgens het internetbeveiligingsbedrijf dat het onderzoek uitvoerde, hebben miljoenen mannen al jaren een geheim e-mailaccount om contact met exen of mensen die hun partner niet aardig vindt te onderhouden. Een deel van de mannen gaf aan dit e-mailadres aangemaakt te hebben vanwege een affaire. Een andere reden voor een extra e-mailaccount is het geheim houden van financiële problemen.

Wachtwoord niet delen
Het aanmaken van een extra adres is volgens tweederde van de mannen echter niet nodig. Zij kiezen er wel voor om hun wachtwoord niet met hun partner te delen. 23 procent van de ondervraagden geeft aan de inhoud van hun computer en telefoon niet prijs te willen geven. Zo vindt één op de vijf mannen dat er bepaalde zaken in het leven zijn, waarvan hun vrouw of vriendin gewoon niets hoeft te weten. Daar bovenop geeft een kwart van de mannen aan dat ze rode oortjes zouden krijgen als iemand door hun Google-historie zou gaan.

Sluwe mannen kiezen ervoor om heel veel verschillende wachtwoorden te gebruiken. Zo heeft een kwart voor elk account op het internet een ander beveiligingswoord.

Geheime mailtjes
Ook de man vindt het nodig om zijn relatie zo nu en dan met zijn vrienden te bespreken. Vaak gaat dit via e-mail en als er iets negatiefs in staat, wil hij natuurlijk niet dat zijn partner dit leest. Een tiende van de mannen is bang nog meer problemen te krijgen met hun partner als zij deze e-mailwisselingen zouden lezen.

Een kwart van de mannen wil niet dat hun partner zijn e-mail leest omdat er aankoopbewijzen van bepaalde producten in staan, waar zij niets vanaf mogen weten.

Extra telefoon
Eén op de twintig koopt zelfs een extra telefoon voor privéactiviteiten. 77 procent kiest ervoor om berichtjes op hun telefoon te verwijderen, zodat hun vrouw of vriendin niets zal vinden als ze door zijn telefoon gaat. 18 procent voelt zich schuldig over bepaalde foto’s en video’s, waardoor ze die op voorhand maar verwijderen. Niet geheel zonder reden, zo is 5 procent weleens gedumpt doordat hun partner iets vond waarmee ze niet erg blij was.

Bron: Daily Mail