Helft van de vrouwen faket orgasme

geroosterde venkel

Dit blijkt uit een onderzoekje van Viva. Toch zijn we tevreden over ons seksleven, dat we gemiddeld een 7,2 als rapportcijfer geven.

Redenen
Maar waarom faken we dan regelmatig een orgasme? Een vijfde van ons doet dit alleen wanneer de seks te lang duurt. 13% zegt dat zij doen alsof, omdat ze het vervelend vinden voor hun partner als ze niet klaarkomen.

Goede seks
Uit het onderzoek bleek ook dat vrouwen vaak geen orgasme krijgen, omdat wij ons niet kunnen ontspannen. Al vindt meer dan de helft dit helemaal niet erg, want velen van ons zijn van mening dat een orgasme niet onlosmakelijk verbonden is met goede seks.

Zelf doen
Toch komen we gemiddeld twee tot vier keer per week klaar. Bijna de helft van de vrouwen komt het gemakkelijkst klaar door masturbatie. Orale seks en penetratie kunnen hier niet tegenop! Ruim een derde komt zelfs nooit klaar door penetratie.

Spelen en fantaseren
Ook fantaseren we wel eens over een ander tijdens de seks met onze lief. 37% van ons doet dit en denkt ook dat de seks er alleen maar beter op wordt. De meesten gebruiken ook zo af en toe een speeltje in bed om klaar te komen.