Herfstdip relatie: waarom veel stellen uit elkaar gaan in het najaar

Herfstdip relatie

Je kunt misschien een herfstdip voelen in de vorm van extra vermoeidheid, maar wist je dat in het najaar ook veel stellen uit elkaar gaan? Relaties komen tot een eind en wel om de volgende reden.

En dat terwijl je in de herfst lekker romantisch kaarsjes aan kan steken, een boswandeling kunt maken of een Netflix-marathon kunt houden. Toch is dit toch echt het seizoen waarin het over en uit is voor sommige koppels, zo ondervond Daily Mail. Een ware herfstdip in je relatie dus.

Lees ook:
Extra vermoeid? Hierdoor heb je er deze maand meer last van

Herfstdip relatie

De algemene herfstdip heeft namelijk ook wel zeker een invloed. Je kan door de kortere dagen minder lekker in je vel zitten en je extra vermoeid voelen, wat geen positief effect heeft op je liefdesleven. Je wil in deze periode alles eens goed op een rijtje zetten en denkt dus ook kritischer na over je relatie.

Harde klap

Daarnaast heeft de overgang naar dit seizoen nog een andere invloed, zo verklaart relatie-expert Kate Taylor. ‘De zomer is een heel sociale tijd. Als een relatie niet helemaal snor zit, kan het zijn dat je daar in de zomer niet zo heel veel last van hebt of het echt merkt’, begint ze. ‘Stellen zijn dan vaak in gezelschap van vrienden en hebben misschien samen een vakantie geboekt. Dan komt het najaar daarna als een ‘harde klap’. Je merkt ineens dat je niet zo heel veel zin hebt om die koude avonden samen op de bank door te brengen. En ja, dan wil het nog weleens fout gaan.’

Libido

Tevens daalt je libido een stuk in de herfst. In de zomer zorgt de zon voor meer dopamine, serotonine en testosteron. Het gevolg? Meer zin in een vrijpartij met je partner. Wanneer de zon zich minder vaak laat zien, daalt ons libido dan ook aanzienlijk. Ook dat heeft geen positief effect op je relatie. Al deze zaken kunnen er dus voor zorgen dat stellen juist in de herfst besluit er een punt achter te zetten.

Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!