Herkenbaar? 12 ruzies die elk koppel heeft

geroosterde venkel


Wie doet de afwas, wie kookt er, wie ruimt op? Ja, elk stel heeft ze wel eens gehad; bekendste ruzies die ontstaan uit (vaak) kleine irritaties. Maar, jij bent niet de enige. ThePerfectYou hebben namelijk een lijst verzameld van 12 ruzies die elk stel sowieso een keer heeft gehad.

En ja, we hebben ook een paar kleine tips en trics over hoe jij z’n ruzie kunt voorkomen.

1. Wie doet het licht uit
“Nee, jij doet het licht uit!” Je ligt allebei in bed en jullie zijn beiden te lui om het licht uit te doen. Oplossing: het ouderwetse ‘steen-papier-schaar’.

2. Ik vind dat jij dit moet doen, maar ik wil het niet.
“Jij moet echt eens naar de dokter hoor voor je buikpijn.” “Ja, dan kun jij ook naar de dokter voor jouw eeuwige hoofdpijn.” “Nee, het draait nu niet om mij, maar om jou…” En zo kunnen we nog wel even doorgaan..

3. Ik wil hier nu even niet over ruziën.
De ‘ik heb echt eventjes geen zin om het hierover te hebben, want dan gaan we echt een grote ruzie krijgen’. Deze wordt vaak opgelost met: “Schat, ik zie nu echt eventjes niet de zin ervan om HIEROVER te discussiëren/ruziën”.

4. Jij kookt vanavond, ik heb gewerkt
“Het was zo’n zware dag op werk, wil jij alsjeblieft koken?” En je partner geeft dezelfde redenering..

5. Heb je nu wéé geen onderzetter gebruikt? 
Deze komt vaak van de vrouw af. Want hij ziet het nut van onderzetters niet. Pfff… Maar is het echt wel nodig om hierover een ruzie te beginnen? Hij gaat het namelijk toch nooit leren.

6. Waar heb jij mijn spullen gelegd?
Jij bent jouw spullen kwijt en dat frustreert jou en daarom geef jij hem de schuld van waar jouw spullen liggen. Bedenk eerst zelf waar jouw spullen liggen, voordat je hem direct de schuld geeft.

7. Betaal jij? 
Tja, in het begin van de relatie betaalt de man vaak nog (uit verliefdheid), maar heb je wat langer dan kan dit toch een issue worden. Heb jij dit probleem met je partner? Spreek dan af dat je om de beurt betaalt, want het is zonde om hierdoor een leuk uitje te verpesten.

8. Vertel nou eens wat jij wilt
Deze komt meestal van de man. De bekende “Schat, wat wil je nou eten”, wordt vaak beantwoord met “Ja ik weet echt niet waar ik zin in heb’. Met als gevolg: een uur later heb je hier een pittige ruzie over én heb je nog geen eten op tafel. Tip: pak een kookboek en blader naar een willekeurige pagina: dit wordt je avondeten. Opgelost!

9. Wat gaan we kijken vanavond?
Wordt het voetbal of toch maar Grey’s Anatomy? Voor je het weet heb je een flinke discussie en kijken jullie uiteindelijk allebei iets wat je beiden niet zo leuk vindt. Het klinkt misschien kinderachtig: maar verdeel jullie tv-avonden, zo voorkom je een hoop ruzies.

10. Vanavond gaan we naar mijn schoonouders 
Je kunt het treffen met je schoonouders, maar ook niet. Maar soms moet je gewoon iets voor de ander doen, omdat hij of zij het simpelweg wél belangrijk vindt. Relatietip: pick your fight!

11. Wie doet de afwas? 
Je bent allebei moe en je hebt beiden dan ook geen zin om de afwas te doen. Doe hem samen, dan heb je direct een stukje quality time.

12. Zeg nu eens een keer dat je van mij houdt 
Dit komt vaker van de vrouw, omdat zij wil horen dat hij van haar houdt. Bedenk dat jij ook tegen hem kunt zeggen dat je van hem houdt! Forceer niet, dit geeft hem waarschijnlijk alleen maar een benauwend gevoel.

Mooi word je niet, dat bén je! ThePerfectYou.nl is meer dan een online magazine, wij zijn een levenswijze! We schrijven frisse en inspirerende artikelen vanuit het oogpunt dat je al perfect bent! Wij geloven dat vrouwen het mooist zijn als ze stralen en daar zijn we een down-to-earth gids voor met een dagelijkse dosis inspiratie om volop van het leven te genieten!