Herkenbaar? De grootste online date frustraties

online date frustraties

Als je net aan het daten bent, is het een uitdaging om jezelf niet helemaal gek te laten maken door technologie. Of heb jij daar geen last van?

Gewichtige zaken

Twee, of meerdere, berichtjes na elkaar sturen zonder te wachten op een reply, kan dat? Of kom je dan veel te needy over? En kun je zijn posts op Facebook en Instagram allemaal liken, of is dat dan toch too much? En als je een comment onder een post hebt gezet, is op dezelfde dag een whatsapp berichtje dan een beetje te veel van het goede? En waarom liket hij geen enkele foto die jij op Instagram post, terwijl je hem wel foto’s van anderen ziet liken? Hmpf.

Silent treatment

Je weet dat hij zo iemand is die zijn telefoon geen uren laat slingeren zonder er naar om te kijken. Waarom stuurt hij je dan niks? Je ziet hem online, maar hij reageert niet op je berichtje. Ugh. En ja hoor, daar ga je weer: de boel analyseren met je vriendinnen. Wat zou het betekenen dat hij nog niet heeft gereageerd? Hij vindt me vast niet leuk. En zo kun je nog wel even doorgaan…

Bye bye verrassingselement

Je laten verrassen tijdens het daten is lastig. Het is zo makkelijk om iemand online volledig door te lichten voordat je überhaupt een eerste date hebt gehad. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, van die afschermde types waar je amper iets over kunt vinden online (zeer verdacht!), maar het is zo easy om iemand even te googelen. Of uitgebreid te gluren op zijn Facebook profiel. En wat te denken van al die comments op Instagram? Zo ontdek je wie zijn vorige scharrels of exen zijn. Maar ook zijn vrienden, werk, vakantievoorkeuren, lievelingsvoedsel… En als je dan tegenover hem zit, moet je je inhouden om er niet per ongeluk uit te floepen dat je alles wat hij vertelt eigenlijk al weet. Dus, doe het niet! Stop met gluren! Nou ja, alleen zijn relatiestatus even checken op Facebook dan.

Wat zijn jouw grootste online date frustraties?

Beeld: iStock
Bron: Glamour US