Het begin van een trio

Zaterdagavond was ik even in de kroeg. Klein dansje, klein biertje, u kent het wel.

Ik was in ‘t Gras van de Buren, een leuke kroeg in het centrum van Utrecht. Het publiek is twintig, danwel dertigplus, het bier geeft je je gegarandeerd hoofdpijn en de sfeer is licht flirtitatief. Kortom: I lurv it.

Ik trof aldaar Cor en Sandra, een vriendin van Cor. Sandra haar huisgenoten waren er ook, en die waren er blijkbaar al een tijdje, want één van hen, laten wij hem Robbie noemen, was zo lam als een aap.

Bij binnenkomst werd Robbie zijn actie me al meteen uit de doeken gedaan: hij had een meisje op de dansvloer gezien, was als een bezetene tegen haar aan gaan rijden en binnen drie seconden stonden ze te zoenen.

We verbaasden ons. Dat het zo kan hè, dat je niet altijd de hele avond met iemand hoeft te praten om iets klaar te spelen. Wonderlijk is het.

Robbie werd mij aangewezen. Maar er was iets geks aan de hand met hem. Aan zijn rechterhand stond het meisje in kwestie tegen hem aan te rijden. Aan zijn linkerhand stond de vriendin van het meisje uitgebreid met hem te flirten. Daar tussenin stond Robbie die van dronkenschap een hoofd als een gorilla had gekregen.

“Naaah”, zeiden we tegen elkaar, “wat een stomme trut! Je gaat toch niet de jongen versieren die net met je vriendin gezoend heeft? Wat ben je dan voor poepvriendin?!?”

Wij gingen natuurlijk een beetje in de buurt staan dansen; kijken hoe dit uit zou pakken. In het beste geval zouden de vrouwen op de dansvloer met elkaar in gevecht raken en grote plukken haar uit malkanders hoofd trekken. Bij dat soort dingen sta ik graag vooraan.

Maar dat gebeurde niet! Integendeel!

Robbie zoende eerst met de vriendin van het meisje. Daarna zoende hij met het meisje.

“Potver, dit is gewoon het begin van een trio”, zeiden wij vol fascinatie tegen elkaar.

En het was ook echt zoals je je het begin van een trio voorstelt: de meisjes keken elkaar ook steeds heel broeierig aan, met zo’n blik van: Wat zijn wij een gekke meiden hè! Ik kan niet geloven dat we dit nou eindelijk écht gaan doen! Ik vind je namelijk al een tijdje heel aantrekkelijk, wraaaaauw! *Aait haarlok van vriendin*

Het was echt alsof we bij de opnames van een pornofilm waren, alleen was Robbie niet verkleed als loodgieter die de gootsteen komt ontstoppen en waren de meisjes geen tweelingzusjes in te krappe kostschooluniformen.

Maar verder: twee druppels water.

Helaas herinnerde Robbie zich dat hij aan het scharrelen was met een anders meisje, en dat hij haar té leuk vond om haar te besodemieteren met twee geile sloerpijpen. Het trio ging dus niet door. (Over de moraal van Robbie zullen we het maar niet hebben.)

Maar hee, ik was bij het ontstaan van een trio. En ja: het is dus precies zoals in de film.

CC Foto: Ernst Vikne