Het beste van Seks & relatie 2011

geroosterde venkel

Op het gebied van seks & relatie is er afgelopen jaar heel wat grappigs gebeurd, maar er is ook veel nieuws naar buiten gebracht. We blikken terug op onderzoeken, maar ook op weetjes waarvan je – waarschijnlijk – het bestaan niet wist.

Sekscijfers
Uit het onderzoek van Psychologie Magazine blijkt dat we niet zo tevreden zijn met ons seksleven. We geven het namelijk maar een mager zesje. Slappe excuses als moe zijn, onzekerheid en orgasmen faken zijn dé grote boosdoeners. We praten er niet over en nemen geen initiatieven, waardoor ons seksleven op de achtergrond van ons leven raakt. Foute boel!

Slaapkamergeheimen
We experimenteren er, ondanks ons magere seksleven, wel op los. Meer dan de helft van de onderzochte Vrouwonline-vrouwen vindt zichzelf stout in bed. Uitdagende lingerie, seksspeeltjes en porno ontbreken niet in onze ‘brave’ slaapkamers. Zelfs een triootje spreekt ons wel aan.

Faken
Wat wel opmerkelijk is, is dat de helft van de vrouwen volgens Viva een orgasme faket. Als de seks te lang duurt, zorgen we voor een nep orgasme. De reden dat we daadwerkelijk geen orgasme tijdens de seks krijgen, is dat we simpelweg niet kunnen ontspannen. Toch komen we door te masturberen gemiddeld twee tot vier keer per week klaar.

Zelfverzekerd
Onze Nederlandse mannen hebben, volgens een onderzoek van Masterflirt.nl, geen last van onzekerheid. Ze zijn trots op hun sekskunsten en bestempelen zichzelf als ‘uitstekend’. Een klein deel vindt dat ze dramatisch presteren in bed, maar er is nog hoop voor hen. Ze kunnen aan de slag gaan om seksueel beter te presteren.

Weetjes
We hebben afgelopen jaar ook veel seksweetjes ontdekt, die je nieuwe inzichten geven in jouw seksleven. Zo kwamen we erachter dat je van orgasmen langer leeft en er kruiden zijn die je seksleven verbeteren. En wist je dat seksstandjes onthullen hoe ons karakter in elkaar zit? Of dat jongeren liever op de ouderwetse manier daten en ouderen juist via datingsites op zoek gaan naar een nieuw liefje?

We vielen van de ene verbazing in de andere, want we kwamen tot de bizarre ontdekking dat er in bed bijna niet meer wordt geknuffeld en dat we een nieuwe liefde via een app op onze smartphones kunnen vinden.

In 2011 zijn we dus een stuk wijzer geworden over hoe ons seksleven in elkaar steekt en wat wij er aan kunnen doen om van een heerlijke vrijpartij – inclusief orgasme – te genieten.