Het bewijs: knappe mannen zijn vaker eikels

knappe mannen

Van die mannen die heerlijk zijn om naar te kijken, zijn vaak too good to be true. Kijk uit met die handsome dudes!

Heb je een hunk aan de haak geslagen maar is hij eigenlijk gewoon een onaardige zak? Het ligt niet aan jou of je slechte smaak in mannen. Uit onderzoek blijkt nu wat we eigenlijk al wisten: knappe mannen zijn vaak de mannen die je beter kunt vermijden.

Brede bast?

Voor het onderzoek werden 3d modellen gebruikt van 62 vrouwen en 63 mannen om hun lichaamstypen te analyseren. De aantrekkelijkheid van de mannen en vrouwen werd gemeten door bij vrouwen bijvoorbeeld te kijken naar de verhouding tussen taille en heupen en bij mannen naar de verhouding tussen hun taille en hun borst. Ook werden hun sociale en politieke meningen in kaart gebracht.

Egotrippertjes

Een groep van tien mensen van de andere sekse gaven deelnemers een score van 1 tot 7 op het gebied van aantrekkelijkheid. Daarnaast gaven een zes mannen en zes vrouwen de deelnemers scores van 1 tot 7 op karaktertrekken, waar 1 stond voor egoïstisch en 7 voor onbaatzuchtig. De knappe mannen bleken vaker egoïstische trekken te hebben en geloofden minder in gelijkwaardige rechten dan de minder aantrekkelijke mannen. In het algemeen gingen vrouwen meer voor gelijkwaardige rechten dan mannen.

Geschiedenis

Volgens de onderzoekers is er een verband tussen de aantrekkelijkheid van mannen en een bepaalde houding die schreeuwt dat alles om hen draait, dat zie je ook terug in rijkdom. De theorie van de onderzoekers is dat knappe mannen door de eeuwen heen nooit aardig hoefden te zijn omdat ze hun looks toch wel hadden. Vrouwen komen daar niet mee weg omdat bijvoorbeeld empathie helpt een betere moeder te worden en helpt ze te connecten met anderen.

Conclusie? Knappe mannen zijn leuk, maar als je merkt dat het eigenlijk een eikel is: red jezelf! Geef liever je aandacht aan die net iets minder hotte man die je wel goed weet te behandelen.

Wat denk jij? Zijn knappe mannen echt vaker eikels? Heb je er ervaring mee?

Bron: Women’s Health
Beeld: iStock