Het grote seksonderzoek onder vaders

geroosterde venkel

Samen kies je ervoor een gezin te starten, maar als de kinderen er eenmaal zijn en opgroeien, verandert je seksleven drastisch. Althans, als we de 439 mannen die aan het onderzoek van Fabulous Mama deelnamen mogen geloven. Kinderen zijn geweldig, maar het bed wordt alleen nog maar gebruikt om in te slapen. Eén op de 5 vaders geeft zijn seksleven daarom een 1.

Perfecte combinatie
Bij de participerende papa’s zat niet één vader die klaagt over het feit dat hij te veel seks heeft. Ze zijn het er allemaal over eens dat het meer én beter kan. Ook heeft hij graag controle over de manier waarop alles verloopt. De favoriete combinatie is oraal, op zondag en met twee vrouwen. Als tweede vrouw in het trio kiezen ze voor Katja Schuurman. Mocht je daar geen zin in hebben, dan is anaal ook goed. Jullie seksleven zou leuker worden als er meer variatie plaats zou vinden. Eisen hebben ze genoeg, maar weten wij dat ook?

Spice it up!
Wanneer jij je als vrouw kunt vinden in de mening van deze vaders, dan is er genoeg wat je kunt doen om jullie seksleven pittiger te maken. Zijn favoriete standje is in ieder geval de amazone (38%). Veel vrouwen voelen zich hier echter niet prettig bij. Is dit voor jou het geval, dan staat doggy style als tweede op de lijst. Slechts 5,6% wordt enthousiast van de missionarishouding. Wil je toch graag blijven liggen, kies dan voor lepeltje-lepeltje. Een prettig standje voor als je moe bent, zo laat je hem het werk doen en kun jij gewoon genieten.

Wees een vent
Bijna de helft van de mannen praat namelijk niet of nauwelijks over seks met hun vrouw. Maar hoe verwacht je dat er iets verandert, als het onderwerp nooit ter sprake komt? Het alternatief voor praten is voor ongeveer 1 op de 10 mannen vreemdgaan.

Phaedra Werkhoven, hoofdredactrice van het blad, heeft een tip voor de mannen: “Blijkbaar willen vaders dolgraag meer diversiteit in hun echtelijk bed en vinden ze hun vrouwen maar saai. Alleen is zij de baas in bed. Ik denk dan: kom op mannen! Kaart het eens aan, wees een vent.” Bij Vrouwonline kunnen wij dit alleen maar beamen. Als je vent er echt mee zit, komt hij vanzelf.