Het orgasme is het toppunt van geluk

geroosterde venkel

De intensiteit van het orgasme speelt een belangrijke rol bij het bereiken van een emotioneel en fysiek welbehagen. Voor 7 op de 10 Nederlanders is een orgasme zelfs het toppunt van geluk, blijkt uit onderzoek van Durex.

Welbehagen
Het is bekend dat orgasmen zorgen voor fysiek welbehagen. De oxytocines en endorfines die bij een orgasme vrijkomen, hebben een pijnstillende, ontspannende werking en zorgen voor een warm gevoel.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt verder dat orgasmen voor meer dan de helft van de vrouwen die kampen met migraine een verlichting kan betekenen. Tevens zou er een positieve correlatie zijn tussen orgasmen en een verminderd risico op hartaandoeningen en kanker.

Emotioneel
Orgasmen hebben echter ook een emotionele component. 58% van degenen die meestal een orgasme krijgen, is tevreden met het emotionele aspect van hun seksleven. Bij degenen die zelden een climax bereiken, is dit slechts 29%. Bovendien versterkt een orgasme je band met je partner: bijna 8 op de 10 van de ondervraagden die vaak een orgasme krijgen (77%), voelen een diepe verbondenheid met hun partner, tegenover 54% bij degenen die niet zo vaak dit intense genot beleven.

Helaas is dit geluk niet voor iedereen weggelegd. Slechts 16% van de vrouwen bereikt altijd een orgasme en slechts 23% bijna altijd. Bovendien is maar 1 op de 3 vrouwen echt helemaal tevreden over de intensiteit van het orgasme. Een gemiste kans, want er blijkt een positieve correlatie te zijn tussen de frequentie en intensiteit van orgasmen en seksuele tevredenheid. Hoe vaker en intenser het orgasme, hoe meer vrouwen tevreden zijn over hun seksleven.

Vrouwen geven ook aan eerder een orgasme te bereiken door masturbatie (48%) dan door een vrijpartij (26%).

Een van de meest cruciale factoren blijkt tijd te zijn: door gemiddeld 7 minuten langer aan het voorspel en 5 minuten langer aan de vrijpartij te besteden, wordt de kans om bijna altijd een orgasme te bereiken exponentieel groter. De intensiteit van het orgasme neemt eveneens toe door meer tijd te nemen voor het voorspel en het liefdesspel.

Bron: persbericht Durex Play