Het schaamhaarboek

geroosterde venkel

Dat is de grote vraag waar de afstudeerscriptie van seksuologe Kaat Bollen om draaide. Ze studeerde Psychologie en Seksuologie in Leuven (België) en hield in samenwerking met het Vlaamse weekblad Humo een grootschalige enquête onder 5.000 mannen en vrouwen over schaamhaar; het grootste onderzoek ter wereld op dit gebied.

Kaat werd direct een nationale bekendheid bij onze zuiderburen, toen ze deelnam aan de tv-quiz De Pappenheimers. Daar viel ze op als ‘het meisje dat haar afstudeerscriptie over schaamhaar schrijft’. Daarna doken diverse media op haar en werd ze een nationaal onderwerp van gesprek, door haar bijzondere onderzoek.

Inmiddels heeft Kaat haar scriptie omgezet in een lekker leesbaar en goed behapbaar boek voor een breed publiek. Zonder schaamte en straight to the point vertelt ze over de resultaten van haar onderzoek en geeft ze daarnaast tips en weetjes prijs over schaamhaar. Met als cruciale vraag: hebben mensen die hun schaamhaar scheren betere seks dan mensen die dat niet doen?

Nieuwsgierig? Je leest het in Het schaamhaarboek!

Het schaamhaarboek
Kaat Bollen
ISBN: 9789002240416
Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
Prijs: € 17,95