Hoe heurt het eigenlijk: de etiquette op een bruiloft

geroosterde venkel

Kledingetiquette, etiquette voor de tafelschikking en etiquette voor het dagprogramma. Er zijn veel regels waar je rekening mee kunt houden op je bruiloft. Welke worden het meest gebruikt? Kortom: hoe heurt het eigenlijk?

 

1. Een witte bruidsjurk

Op negen van de tien bruiloften zie je het terug: de bruid in een witte bruidsjurk. Prachtig, maar als je iets anders wilt, is dat natuurlijk ook prima.

Beeld: Sanne van de Berg Fotografie

 

2. Met papa naar het altaar

Een emotioneel moment. Terwijl de bruidegom staat te wachten op de bruid, maakt zij zich met haar vader klaar om naar het altaar te lopen. Voor paps is het natuurlijk ontzettend lastig om zijn kleine meisje weg te geven, daarom wordt bij dit moment menig traantje weggepinkt. Hoort er helemaal bij!

Beeld: Jarg Woldhuis Photography

 

3. Speech van de bruidegom

Pak ook hier die tissues er maar bij, want tranen zullen er rollen! Dit is het moment waarop de bruidegom zijn ei kwijt kan, iedereen bedankt voor zijn aanwezigheid en zijn vrouw even in het zonnetje zet. Naast het feit dat het emotioneel kan zijn, kan zijn speech ook hilarisch uitpakken.

Beeld: Mon et Mine

 

4. Het aansnijden van de bruidstaart

Ja ja, jullie zijn nu officieel man en vrouw. De ceremonie is voorbij, tijd om die prachtige taart aan te snijden! Haast zonde van het kunstwerk, maar de smaak van de taart zal je dit snel doen vergeten. Lees wat de betekenis is van het aansnijden van een bruidstaart.

 

Beeld: Maarten Benjamin

 

5. De openingsdans

Het feest wordt traditioneel geopend door de openingsdans van het bruidspaar. Een mooi moment! Jij en je man kunnen kiezen voor een romantisch schuifelnummer, of doe gek en ga voor een “Harlem Shake”. Lees ook eens ons artikel over de openingsdans.

 

Beeld: Fotobureau dViews

 

6. Corsage en bruidsboeket

De corsage van de bruidegom matcht traditioneel met het bruidsboeket. Dezelfde bloemen kunnen ook terugkomen aan de dinertafel, verdere decoratie en je haar. En aan het einde van de dag gooi je je boeket natuurlijk in de handen van de volgende bruid!

 

Beeld: The Reason I Love

 

7. Bruidsjonkers en bloemenmeisjes

Super schattig toch, kleine kinderen die met rijst, lavendel of andere leuke versiering gooien om te vieren dat jullie man en vrouw zijn? Kleed je neefjes en nichtjes leuk aan en ze zullen een waanzinnig hoge cute factor hebben.

 

Beeld: Carmen and Ingo

 

8. Het dagprogramma

Het dagprogramma is op veel bruiloften hetzelfde. Niet zo gek natuurlijk, want je kunt geen feest geven of taart aansnijden als jullie nog geen man en vrouw zijn. Volgens de etiquette vindt er na de ceremonie een receptie plaats, en volgt er uiteindelijk een diner met feest.

 

Beeld: I am yours now

9. Speciale trouwauto

Een dikke Bentley of een oude Eend? Samen kiezen jullie voor een speciale trouwauto, waarin jullie aankomen op de trouwlocatie. Voor één dag mogen jullie je gedragen als prins en prinses.

 

Beeld: Mon et Mine

 

10. De tafelschikking

Hoe krijg je je baas aan de praat met die goede vriendin die werk zoekt? Of je nichtje aan die leuke single vriend? Door middel van de tafelschikking kun je mensen mooi aan elkaar koppelen. Schrijf leuke kaartjes om je gasten hun plek te wijzen. Wees creatief!

 

 

Via ThePerfectWedding.nl 

Het online trouwportal ThePerfectWedding.nl is de meest uitgebreide trouwsite van Nederland. Dagelijks speurt de redactie naar de mooiste jurken, laatste trends, origineelste ideeën en de leukste leveranciers op het gebied van trouwen. Op Vrouwonline.nl delen ze elke drie weken een lijstje met tips.