Hihihi: twitteraars vinden seksuele voorlichting bij Jinek maar ongemakkelijk

eva jinek

Met de komst van boeken als Kom je ook? over het vrouwelijk orgasme en pleidooien voor het niet langer verbergen van je menstruatie moge het duidelijk zijn: er ligt een taboe op zowat alles dat met de vagina te maken heeft. Bij Jinek ging het afgelopen maandag uitgebreid over het vrouwelijk geslachtsorgaan en dat zorgde voor veel hilariteit…en ongemak.

Lees ook:
Een fel betoog dat je even wilt lezen: ‘Waar komt die schaamte over menstrueren toch vandaan?’

‘Je clitoris in stelling brengen’

Seksuoloog Ellen Laan, journalist Emma Curvers en tamponondernemer Mariah Mansvelt Beck schoven aan tafel voor een goed gesprek over het vrouwelijk geslachtsorgaan. Een onderwerp waar nog flink wat kansen voor het grijpen liggen. Weet jij bijvoorbeeld het verschil tussen een vagina en een vulva? Ook andere termen zoals ‘de orgasmekloof,’ ‘Speen van de duivel,’ en ‘je clitoris in stelling brengen’ passeerden de revue.

Het treurig het ook is dat een gesprek over het vrouwelijk geslachtsorgaan voor zoveel ongemak zorgt, het levert wel een aantal grappige tweets op. Kijk, leer & lach!

Lees ook: 
Vrouwen, word wakker: er is sprake van een orgasmekloof en dit boek helpt daartegen

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.