Hoe je je vriend verslaafd kan maken aan jouw favoriete serie

serie

Penoza, Zwarte Tulp, Overspel: er zijn genoeg series die zowel mijn vriend als ik niet willen missen. Maar er zijn óók heel veel programma’s die hij liever laat voor wat het is. Ik vermaak me natuurlijk ook prima zonder hem – mijn favoriete personages zijn binnen handbereik –  maar soms zou het best handig zijn als hij gewoon meedoet met het bingewatchen, als is het alleen maar omdat ik dan niet hoef te stoppen met kijken. Maar hoe krijg ik hem zover?

Netflix komt met de oplossing! Een studie van de online streamingdienst wijst uit dat een bepaalde scène of een bepaalde aflevering in een serie ervoor kan zorgen dat iemand fan wordt van de desbetreffende serie. Maar liefst 70% van de mensen die deze aflevering ziet, kijkt het hele seizoen uit. Dat aantal groeit overigens alleen maar bij elke volgende aflevering. Opvallend: de allereerste aflevering slaagt er bijna nooit in om iemand in de ban te laten raken van een serie.

Wat je dus te doen staat om hem verslaafd te laten raken aan jouw favo serie: hem die ene prikkelende aflevering laten zien. Gezellige bankhangavondjes gegarandeerd! Dat is het proberen waard, toch?

Om je alvast een beetje te helpen: door de afleveringen van deze populaire series te bekijken, laat je hem zeker fan worden…

Orange Is The New Black: Seizoen 1, aflevering 3
Unbreakable Kimmy Schmidt: Seizoen 1, aflevering 4
Gossip Girl: Seizoen 1, aflevering 3
Pretty Little Liars: Seizoen 1, aflevering 4