Hoe word je de ideale schoondochter?

geroosterde venkel

Jullie zijn lekker aan het daten en voor je het weet is het officieel: een relatie! Niet lang daarna is het tijd om je schoonouders te ontmoeten. Nerveus? Nergens voor nodig! Met deze gouden tips haal je geheid een wit voetje bij zijn ouders.

Uitgenodigd? Neem een kleinigheidje mee
Als je in het ouderlijk huis bent uitgenodigd, arriveer dan nooit met lege handen. Een klein cadeautje zoals een mooi boeket, een lekker dessert of een fles wijn laat hen zien dat je hun uitnodiging waardeert.

Let op de dresscode
Het is verstandig om na te vragen wat de dresscode is. In een chique restaurant kun je niet arriveren in een spijkerbroek met geschaafde knieën of de grote trui van je broertje. Als je niet weet wat je moet dragen, ga dan voor casual.

Complimenteer je schoonmoeder op haar smaak
Je betreedt haar territorium, dus laat vooral (positief) horen wat je van het huis vindt. Complimenteer haar smaak in aankleding, de maaltijd of de bloemen in de tuin.

Leer de broers en zussen kennen

Het is een pluspunt als je moeite doet iedereen te leren kennen, ook zijn eventuele broers of zussen. Ben geïnteresseerd en stel vragen. Dan heb je de volgende keer voldoende gespreksstof.

Praat positief over je partner
Ouders vinden het leuk om te zien of merken dat je hun kind écht leuk vindt. Vertel over hoe hij met jou omgaat en deel grapjes of leuke anekdotes.

Ben niet te klef
Betrek je schoonfamilie niet te veel bij jullie intieme momenten. Bewaar het tongworstelen dan ook voor achter gesloten deuren.

Help mee
Steek je handen uit de mouwen! Vraag of je mee kunt helpen met afruimen bijvoorbeeld. Neem initiatief. Je zult merken dat dit een erg positieve uitwerking heeft.

Go with the flow
Heeft de familie wat (voor jou) afwijkende gewoontes? Eten ze bijvoorbeeld al om half 5, terwijl jouw maag pas knort tegen half 7? Just go with the flow! Laat zien dat je bij de familie wilt horen.

Betrek hen bij een gesprek
Als je praat met je lief, probeer de rest er dan ook bij te betrekken als ze in de buurt zijn. Dit creëert snel een persoonlijke band.

Bedank ze voor de gastvrijheid

Niets is meer hartverwarmend dan een persoonlijk bedankje. Als je in de ochtend het huis verlaat, laat dan een handgeschreven bedankbriefje achter op de keukentafel.

Lees hier het geluidsfragment van Wild FM over dit artikel.