Hoogtepunt praat

geroosterde venkel

Er zijn verschillende manieren om het in bed extra spannend te maken. Lingerie, speeltjes en erotisch voedsel zijn leuk, maar daar betaal je wel wat voor. Daarom een gratis tip voor wat extra opwinding in bed: pratend naar een hoogtepunt.

En dan hebben we het niet over urenlange gesprekken, want dat is voor niemand echt libido verhogend. Nee, dit gaat over ‘dirty talk’ oftewel: opwindende kreetjes die je subtiel in zijn oor kunt fluisteren.

De voorbereiding
Om erachter te komen of jouw partner het wel kan waarderen, is de makkelijkste manier om ’t hem te vragen. Begin subtiel over ‘dirty talk’ en vraag hem hoe hij erover denkt. En of hij het misschien leuk zou vinden als jij het doet. Bij een ‘ja’ weet je dat je in bed aan de slag kunt.

Praten maar!
Vind je het zelf moeilijk om te beginnen, bedenk dan dat je echt niet meteen allemaal grote termen door de slaapkamer hoeft te schreeuwen. Begin rustig met bijvoorbeeld te fluisteren dat je het lekker vind wat hij doet, of dat hij ermee door moet gaan. Als je eenmaal een beetje bezig bent, dan gaat het daarna allemaal wat gemakkelijker.

Andere praatjes
Een beetje variatie in de vorm kan ook geen kwaad. Sommige stellen houden van wat meer rauwe taal tussen de lakens. Dat betekent meer vloeken en woorden die je misschien niet in het openbaar zou roepen. Maar als je met z’n tweeën intiem bent, dan is dat niet iets om je voor te schamen.

Een tweede variatie is om iets opwindends te fluisteren in een andere taal. Sexy Frans of Italiaans doet het altijd goed, bij sensueel Duits zetten wij onze vraagtekens. Bedenk wel dat het leuk is als het een beetje goed klinkt en dat het ergens op slaat, want in je oor gefluisterd worden over ‘baguettes’ en ‘fromages’ zal eerder een flinke lachbui opleveren.

Dan nog dit: niet doen!
Voel je je er niet prettig bij, doe het dan niet. Het gaat erom dat je volledig ontspannen bent en het leuk vindt. Zie je er de lol niet van in, wacht dan af tot een moment dat je je er wel goed over voelt om flink wat te ‘dirty talk-en’.

Verder is praten over je schoonouders, andere mannen/vrouwen en kinderachtige termen niet echt actie bevorderend. Want zeg nou zelf, word jij opgewonden als iemand tegen je zegt dat jouw ‘toeters’ zo mooi aan het ‘hopsen’ zijn?