Horrordates: ‘Hij kwam na een rugmassage klaar in zijn broek’

ergste date

Elke donderdag geven we je een kijkje in een populair topic op het VIVA-forum. Deze week: je slechtste date ooit.

Een man die in huilen uitbarst, iemand die probeert je te bekeren of een date die z’n hele Tinderprofiel bij elkaar liegt. Het dateleven gaat lang niet niet altijd over rozen, en deze VIVA-forummers weten daar alles van. Ze doen een boekje open over hun allerergste afspraakje ever.

  • Downton: “Ik had ooit een date met een heel aardige jongen. We gingen een kop koffie drinken en lunchen. Niets aan de hand, tot het onderwerp religie de revue passeerde. Hij was christelijk, ik atheïst. Voor mij geen probleem, behalve dat hij mij de rest van de middag heeft geprobeerd te bekeren. Continu vertelde hij hoe belangrijk en bijzonder het geloof voor hem was en vroeg hij waarom ik niet geloofde. Hij stelde zelfs voor om eens met hem naar de kerk te gaan of de bijbel te lezen. Steeds als ik probeerde van onderwerp te veranderen, kwam hij erop terug. Het is bij één date gebleven.”
  • makreel: “Mijn date nam me mee uit eten naar een steakhouse. Ik was toen vegetariër en dat wist hij.”
  • Potjepindakaasmetnootjes: “Ik sprak eens af met een kerel die na tien minuten al vertelde dat hij zijn huis nooit schoonmaakte. Dat had immers geen zin zolang er geen vrouw in zijn leven was. Hij was dan ook op zoek naar iemand die snel bij hem zou intrekken. Voor deze keer had hij trouwens wel na zes (!) maanden zijn bed verschoond. Ik was snel weg.”
  • winniewel: “Of we ergens konden koffiedrinken, vroeg hij. Nou, oké. De man was drie maanden weduwnaar en heeft in het restaurant een uur lang gehuild over zijn overleden vrouw. Ik voelde me enorm opgelaten en heb meteen een eind aan de date gemaakt.”
  • elisabethrose: “Ik leerde een jongen kennen via Tinder. Meneer had een goede baan en had op zijn profiel alleen foto’s staan van zichzelf in werkkleding. Toen ik hem in het echt zag, bleek hij compleet anders. Hij droeg een Nickelson-jas en een gouden ketting en was maar 1.65 meter lang, terwijl hij tegen mij had gezegd dat hij 1.80 meter was. Ik durfde niet aan te geven dat ik het niks vond, dus hup, naar binnen voor een drankje. Daar begon hij direct te vertellen dat hij er net achter was gekomen dat zijn vader al drie jaar een affaire had met de beste vriendin van zijn moeder. Ik snap dat dat echt intens verdrietig en moeilijk is, maar hij begon te schreeuwen dat hij ‘haar nek zou breken als ze het waagde nog ooit in zijn buurt te komen’ en ‘haar hond opengesneden aan haar deur zou hangen’. Ehh… oké.”
  • Tessy968: “Die knappe man die zo gespannen en onzeker was dat hij op date twee na een rugmassage (alleen shirt uit, dus behoorlijk netjes) al klaarkwam in zijn broek en vol schaamte vertrok.”
  • hoelahoepla: “Een van mijn ergste dates was toch wel met de jongen die mij alles vertelde over zijn hypotheek. Dat duurde serieus dertig minuten.”
  • Divadevil: “Ik had tijdens het stappen al flink wat drankjes op, toen ik een knappe jongen tegenkwam. We dansten samen en hij kocht wat te drinken voor me. We wisselden nummers uit en spraken later via whatsapp af om iets te gaan drinken (in het Engels, want hij kende geen Nederlands). Die avond stond hij voor een café op me te wachten, samen met een vriend. Ik kwam aanlopen en schrok me wild: hij droeg een felgele broek met een lelijke wit-rode jas: net een clown. Ik stelde me voor aan zijn vriend, toen bleek dat hij de tolk was. Mijn date sprak ook geen Engels! Die vriend had alle berichten voor hem naar mij geappt. Hij zou in de auto wachten zodat wij wat konden drinken. Zat ik daar, niet wetende hoe te communiceren. Na een lange ongemakkelijke stilte bood hij mij een chocoladereep uit zijn jaszak aan. Ik heb vriendelijk bedankt en gaf aan dat ik er echt vandoor moest. Ik was zó blij toen ik weg was. Hij heeft mij nog vaak geappt en gebeld, maar heb hem overal geblokkeerd.”

Beeld: iStock

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.