How to: spuitend klaarkomen?

schaamlipcorrectie

Over vrouwen die spuitend klaarkomen hoor je de wildste verhalen. Maar hoe doe je dat nou? Wat ís die mysterieuze vloeistof? En klopt het echt dat iedereen het kan?

Bron: Nature and origin of ‘squirting’ in female sexuality, international Society for Sexual Medicine | Beeld: iStock

Spuitgasten

Waar de ene vrouw het ejaculatievocht als melkachtig omschrijft, noemt de ander het waterig en geurloos. Maar wat ís het? Waar de een beweert dat het absoluut geen urine is, weet de ander zeker van wel. Het laatste onderzoek stelt dat het uit urine bestaat, maar dat de exacte samenstelling van ‘squirt-vloeistof’ niet bekend is.

Oh, oh, oooh!

Clitoraal, vaginaal, full-body: vrouwen komen op allerlei manieren tot een hoogtepunt. Squirten wordt ook wel omschreven als het meest intense orgasme. Na zo’n 25 tot 60 minuten stimulatie wordt er gemiddeld 60 milliliter vloeistof geëjaculeerd. Ter vergelijking: mannen produceren zo’n 5 milliliter, wat neerkomt op een theelepeltje.

How to

Bij squirten draait het allemaal om de G-spot. Die wordt vooral gestimuleerd bij standjes waar hij diep in je komt, zoals missionaris met je benen omhoog. Overige voorwaarden: megageil zijn en jezelf helemaal laten gaan.

50/50

Ongeveer de helft van de sexueel actieve vrouwen heeft wel eens gesquirt. Goed nieuws: die andere helft schijnt het óók te kunnen, al kan het even zoeken zijn hoe dan precies.

Natte droom

Sommige vrouwen vinden squirten een beetje gênant, maar neem dit van ons aan: de meeste mannen vinden het maar al te opwindend. Zo’n 80 procent heeft er weleens over gefantaseerd en op pornosites worden squirt-video’s als een gek aangeklikt.

Dit artikel is afkomstig uit VIVA 11-2017. Abonnee worden of een losse editie van VIVA bestellen? Klik hieronder:

»Bestel VIVA online | Klik hier «