Humeurige mannen sexy?

geroosterde venkel

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat we grappige en gelukkige mannen niet meer interessant vinden. We vallen juist meer op opschepperige en piekerende mannen.

Aantrekkingskracht
Een studie die verklaart waarom ‘stoute mannen’ aantrekkelijk worden gevonden, laat zien dat er grote verschillen zijn tussen wat mannen en vrouwen seksueel aantrekkelijk vinden. Vooral als het gaat om de veelvoorkomende non-verbale expressies van emoties, zoals blijdschap, trots en schaamte.

Glimlach
Dit was het eerste onderzoek waarbij de aantrekkingskracht van trots en schaamte werd onderzocht. “Een blij gezicht tonen is essentieel voor vriendelijke sociale interacties, dus ook voor de seksuele aantrekkingskracht. Een paar studies hebben zelfs onderzocht of een glimlach aantrekkelijk is”, zegt Jessica Tracy van UBS’s Dept of Psychology.

”Uit deze studie bleek dat mannen en vrouwen erg verschillend reageren op de vertoning van emoties, inclusief glimlachen”, voegt Jessica toe.

Humeurige mannen
Vrouwen voelen zich minder aangetrokken tot lachende en blije mannen, maar in plaats daarvan kiezen zij voor mannen die trots en macht uitstralen of voor humeurige en beschamende mannen. Mannen denken hier anders over, want zij hebben juist liever een vrouw die er gelukkig uitziet. Zij voelen zich het minst aangetrokken tot trotse en zelfverzekerde vrouwen.

Bron: The Times of India