Hunkerbunkers

Afgelopen maandag mochten vier bekende vrouwen bij De Wereld Draait Door vertellen over hun knapste acteur ooit. Serieus, ik zou daar wel de hele week over kunnen praten.

Verjaardagsfeestjes-lievelingsvraag
De vraag schuurt namelijk gevaarlijk dicht tegen mijn lievelingsvraag-voor-op-verjaardagsfeestjes aan. Dat is namelijk: noem drie mensen met wie je het sowieso wel eens zou willen doen. En dan mag je iedereen kiezen, ook totaal onbereikbare, bekende types. Dit is natuurlijk geen geschikte vraag voor op het verjaardagsfeestje van je oom Henk, alwaar een zwijgende kring familieleden stukken slagroomtaart zit weg te schrokken. Nee, voordat je tante Hanny dan ineens een gloedvol seksueel-genant betoog over Bill van Dijk of Peter Faber begint. Doe maar niet.

Alleen met bril
Het is wél een goede vraag voor een licht aangeschoten groep vriendinnen. Dan levert het heftige discussies op hoor. Ook omdat vrouwen nogal een specifieke smaak kunnen hebben. Zo staat Justin Timberlake al tijden in mijn Top 3, maar alleen mét bril. Zonder bril vind ik het charmant, maar ook een tikkeltje niksig. Mét bril ben ik in staat om sletterige stringetjes richting het beeldscherm te gooien.

Nu weet ik ook wel dat het behoorlijk oppervlakkig is om iemand louter op uiterlijk te beoordelen, en dat die mannen natuurlijk veel meer zijn dan een stel keiharde buikspieren en een hoofd als een uit een Wehkamp-catalogus, maar joh, als je een beetje witte wijn naar binnen zit te slurpen, ben je uiteindelijk niet zo genuanceerd meer.

Kom hoe heet’ie ook alweer
En zo waren er twee vriendinnen van mij -twee totaal verschillende types- die afzonderlijk van elkaar aankwamen met de schimmige omschrijving ‘ja, die ene neger die vroeger ooit in Ally McBeal speelde en later in die spin-off van Grey’s Anatomy of zoiets, in ieder geval iets met dokters’. Ze bleken allebei Taye Diggs te bedoelen, wat ik opmerkelijk vind, want die man is in Nederland net zo bekend als Jimmy Geduld.

Maar ook in de obscure krochten van de sjobizz zitten dus mannen die de vrouwenharten compleet op hol laten slaan. Zo riep ik afgelopen maandag, tijdens de uitzending van DWDD, ‘what about een jonge Rutger Hauer?!?!’ Waarna ik keihard werd uitgelachen door vriendin X. Terwijl ik een jonge Rutger Hauer niet uit mijn sponde had getrapt.

Woehoe, Jason Segel
Zo blijkt iedereen een andere voorkeur te hebben. Ik word bijvoorbeeld ook altijd uitgelachen omdat Jason Segel nog altijd in mijn Top 3 staat. Jason Segel, die de iets te dikke Marchall Ericksson speelt in de comedyserie How I Met Your Mother. Geen hunkerbunker a la Bradley Cooper, verre van, maar toch stevig in mijn Top 3.

Dat soort atypische knapperds halen bij mij veel sneller de Top 3 dan standaard mooiboys zoals Ryan Reynolds (nee, bedankt), Jude Law (met bril wil ik hem wel, maar goed hij zal in het echt wel 1,58 zijn, en dan trekt me niet zo) of Brad Pitt. Wie binnen mijn vriendenkringen wel nooit out of style gaat is Lenny Kravitz. Daar hebben de meeste mensen weinig tegenin te brengen.

Wie zitten er in jullie Top 3? Praat er maar eens over, tijdens de lunch of bij het koffiezetapparaat, en laat daarna je Top 3 achter in de comments. Ik ben benieuwd naar jullie suggesties.

CC Foto: vectorportal