Iedereen in badpak, behalve ik

geroosterde venkel

Het is er warm. Het aanrecht staat vol met flessen wijn en bakjes met goedkope chips. Aan de andere kant van de keuken staat de dj. De muziek die uit de speakers knalt klinkt mij niet helemaal bekend in de oren. Maar ik ben de enige. De rest staat zich in het zweet te werken in het midden van de keuken; de dansvloer.

Ik ben beland op een studentenfeestje met als thema Lady Gaga.

Met mijn plastic bekertje tot de rand toe gevuld met wodka kijk ik naar de dansende massa. Iedereen heeft zich uitzonderlijk goed aan het thema gehouden. Zelfs een aantal van de jongens heeft een badpak uit de kast (van een vriendin) gehaald en zich voor de gelegenheid in een panty gehesen. Veel outfits zijn zelf gemaakt. Een meisje heeft van rood lak een stoeipakje gemaakt. Ze draagt er een dunne panty onder, ik schat zo’n 20 denier. Zelf vermijd ik dat soort panties altijd aangezien ik ze sowieso altijd binnen een uur kapot trek, maar ook omdat ik het niet fijn vind dat ieder oneffenheidje op je been ongespaard blijft. In mijn geval zal mijn hele sproet-, en moedervlekcollectie ten toon worden gespreid bij het dragen van zo’n dunne panty. Niet bij haar.

Ik? Nee, bij mij ligt mijn badpak nog veilig in de kast… Had ik al gezegd dat ik hier gemiddeld ruim tien jaar ouder ben dan de rest?

Volgend jaar ga ik mode studeren, dan ben ik 19” schreeuwt een meisje me toe. Zij heeft haar badpak afgestyled met een stel brede schouders. Deze heeft ze op haar outfit vastgespeld. Haar ogen zijn dik opgemaakt. Ook bij haar geen grammetje vet te bespeuren. “Hoe oud ben jij?” vraagt ze me. “34” probeer ik haar niet te hard toe te schreeuwen. Ze kijkt me met grote ogen aan en roept haar vriendin: “Sara, sara! Hou oud denk je dat zij is?” Een blond meisje op hakken van een centimeter of 15 komt mijn kant opgelopen. Ze heeft een kleine megafoon als gadget meegenomen. Af en toe roept ze wat Engelse zinnen op het ritme van de muziek door de megafoon. Sara werpt een blik op me en zegt “22“. Dankjewel Sara.

Ik neem nog een slok wodka. Ik krijg een arm om me heen. Hij kijkt me verliefd aan en geeft me een dikke zoen. Vanavond heb ik voor het eerst vrienden van hem ontmoet. We kennen elkaar nog maar kort; zie mijn eerdere blog: “Jong dingetje“.

Heb kriebels in mijn buik 🙂

Wat doet leeftijd er eigenlijk toe? Lees de blog over leeftijd op Budhi