IJzer door je lul

Van puur praktisch tot versiering tot wilde seksuele escapades: de piercing is hotter dan ooit. Maar wie laat er nou vrijwillig zijn penis doorboren?

Prins Albert

Wellicht heeft het ook weer met respect afdwingen te maken: ‘Kijk eens, hoeveel ijzer ik door mijn lul heb? En ik heb niet eens om mijn mama geroepen!’

Hoe dan ook, feit is dat steeds meer mannen hun penis laten versieren. Goed dus om even op de hoogte te zijn van wat er speelt.

Een piercing met geschiedenis is de Prins Albert. En jawel, er was ooit een Prins Albert die dit, heel modieus, had laten doen. De Prins Albert-piercing is een ring die door de onderkant van de eikel naar binnen gaat en via de uitgang van de urinebuis weer naar buiten komt.

Prins Albert was helemaal bij de tijd om dit te doen, als is het natuurlijk het laatste dat je verwacht van de echtgenoot van Koningin Victoria, of zullen we haar Koningin Preuts noemen? Maar goed, strakke broekkies voor mannen waren helemaal hip, en dankzij deze piercing kon de penis aan de binnenkant van de broek vast gehaakt worden, zodat hij netjes weggewerkt leek.

Met zo’n ring door je plasbuis is het natuurlijk moeilijk plassen. Of eh, eigenlijk moeilijk richten. Tip: stel de regel in dat Mr. Prins Albert voortaan zittend plast!

Voor de dwarsliggers is er ook een Reversed Prins Albert. Hierbij gaat de ring aan de bovenkant door de eikel naar binnen, en komt via de urinebuis weer naar buiten.

Ampallang
Deze komt oorspronkelijk uit Borneo en was verplicht voor mannen. Als een man hem niet had, kon een vrouw weigeren met hem te trouwen. Dit zegt waarschijnlijk wel iets over wat de ampallang teweegbrengt….Maar je moet er iets voor over hebben, want het duurt erg lang voordat deze genezen is.

De barbell (het staafje) wordt horizontaal door de eikel gezet, boven de urinebuis. Hij kan ook lager, dus door de urinebuis gezet worden. Dit geneest vaak sneller.

Apadravya
Dit is de verticale versie van de ampallang. Vaak wordt voor deze piercing het al bestaande gaatje van een Prins Albert gebruikt, en wordt de piercing van daaruit doorgeprikt, maar het kan natuurlijk ook gewoon in één keer gedaan worden. Dit is er één voor de echte kerels. Het schijnt namelijk enorm veel pijn te doen. Dat is wel dé manier om een vrouwtje het bed in te krijgen. Of eh…?

Dydoe
Deze piercing is alleen geschikt voor mannen met een besneden penis waarvan de eikelrand goed ontwikkeld is. Het schijnt dat bij besneden penissen de eikel minder gevoelig wordt en met deze piercing komt er meer gevoel in de eikelrand. Aanradertje dus?

Frenulum
Hierbij gaat er een staafje of een ring door het toompje, dat is het spiertje dat de voorhuid aan de eikel vastzet. Dit schijnt één van de minst pijnlijke piercings te zijn.

Guiche

Dit is een horizontale piercing van de huid tussen scrotum en anus, die meestal gezet wordt voor de sier. Nadeeltje: geen gezellige fietstochtjes meer…

Hafada
Deze piercing heeft een Arabische achtergrond en is puur voor de sier. Hierbij wordt de huid van het scrotum of de voorhuid gepiercet.

Pubic
Als je man deze laat zetten, houdt hij echt van je! Deze piercing is namelijk bedoeld om de clitoris te stimuleren tijdens penetratie. Maar of je er echt gelukkiger van wordt… deze piercing geneest namelijk erg moeilijk doordat hij vaak aan kleding enz. blijft haken. Stel je voor dat je lekker aan het seksen bent en opeens hangt dat ding in jouw streepje? Ai!

Voorhuid
De voorhuid kan op meerdere plaatsen gepiercet worden. Het is niet verstandig om er meer dan twee tegelijk te laten zetten in verband met de zwelling. De voorhuid kan nog steeds worden teruggetrokken met een ringetje of kort staafje.

Stel dat je lover een piercing wilt laten zetten, win dan informatie in bij een betrouwbare piercer. Je moet er toch niet aan denken dat het hele zaakje ontstoken raakt. Dat is dan een typisch geval van lood om oud ijzer!