Ik haat je, laten we seksen

Goedmaakseks is opwindend, wild, ongegeneerd, bruut en toch teder. En na afloop vind je elkaar weer helemaal het einde. Althans, dat wordt door sommigen gezegd.

Volgens mij heb ik nog nooit goedmaakseks gehad. Ik bedoel, als mijn vriend en ik ruzie hebben is dat niet van het ene op het andere moment over. We zijn allebei zo koppig als de pest dus een ruzie heeft bij ons nog wel even een nasleep. Dan heb ik echt geen zin in seks hoor.

‘Goedmaakseks’; het klinkt zelfs alsof je seks hebt óm het weer goed te maken. Lijkt mij niet de beste methode. Ja, misschien voor even, maar moet je dan elke keer als je ruzie hebt meteen maar weer aan de goedmaakseks gaan? Ik zie het al helemaal voor me: “Je begrijpt me niet, je laat me nooit uitpraten, ik haat je, laten we snel seks hebben.” Hehe… Stel je voor, straks gaat je vriend expres ruzie met je maken om seks te hebben.

Of interpreteer ik het woord nu helemaal verkeerd?

Waarschijnlijk wel. Er is geen exacte definitie voor ‘goedmaakseks’, maar de meeste mensen zullen er onder verstaan dat je na een ruzie (als het al uitgepraat is) seks hebt, en dat deze seks dan extra ruig of heftig is door de nasleep van de ruzie. Of dat je extra beseft hoe gek je toch op de ander bent. Daar kan ik me dan wel in vinden. Toch wordt goedmaakseks vaker he-le-maal fout geïnterpreteerd.

Zo las ik een paar maanden geleden een artikel over een jongen die zijn vriendin had verkracht. Althans, zij noemde het verkrachting, hij noemde het goedmaakseks. Zo zie je maar dat je het begrip erg breed kan trekken. De officier van justitie eiste trouwens dertig maanden tegen de jongen. Hij vroeg hem of hij geloofde dat een meisje direct nadat ze is mishandeld zin heeft in seks. De jongen antwoordde dat ze wel vaker slaande ruzie hadden en dat goedmaakten met seks. Hij wilde het dit keer blijkbaar wel erg graag goedmaken. Waarschijnlijk gaat hem dat nu niet meer lukken.

Gelukkig komen dit soort zaken niet heel vaak voor. Mijn vriend en ik praten ruzies gewoon uit. Op lange termijn werkt dat beter denk ik. De seks komt later wel.

CC foto: ValetheKid