Anale sex: go or no go?


Voor sommigen is de anus een no go area , voor veel anderen de toegangspoort naar de sexhemel. Tenminste, als we pornoland moeten geloven, want daar is anale sex al jaren een hit. Hoe zit het in de Nederlandse slaapkamers?

Dat zit dus zo: 27% van de Nederlandse vrouwen heeft weleens anale sex gehad, blijkt uit onderzoek onder 4.137 vrouwen van Kenniscentrum Sexualiteit Rutgers WPF.

Een van die vrouwen is Marijke (32). Zo’n twee keer per week komt haar minnaar binnen via de achteringang. Ze is er dol op, en dat terwijl ze er eerst niks van moest hebben. “Mijn ex en ik hebben het meerdere keren geprobeerd. Maar ik blokkeerde, waardoor het pijn deed. Op den duur staakten we onze pogingen.” Ze had anale sex al afgeschreven, totdat ze haar huidige minnaar ontmoette. “Hij had er veel ervaring mee en bouwde het langzaam op. We begonnen met buttplugs van verschillende groottes, dus toen we het daadwerkelijk deden, was ik er helemaal klaar voor. Ik vond het heerlijk! Zo moeizaam als het met mijn ex ging, zo soepel ging het nu. Ik was enorm opgewonden, wat noodzakelijk is voor lekkere anale sex.”

Go

Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat van de vrouwen die anale sex hadden, 94% een orgasme bereikte. Om dit te bereiken zijn er speciale tips & tricks. In de loop der jaren is het ook steeds meer normaal geworden. Ondanks dat zijn veel vrouwen geen fan van anale seks, terwijl de meeste mannen het als heel prettig ervaren en graag willen. Om samen tot een compromis te komen is communicatie heel belangrijk. Zo zijn er handige tips om hem te laten ervaren hoe het voor jou is en hoe hij rekening met jou kan houden zodat jullie het allebei als prettig kunnen ervaren.

No go

Wat voor alle sexuele handelingen geldt, geldt ook voor anale sex: doe het veilig en doe alleen wat je zelf wilt. Als je je er niet goed bij voelt, doe het dan niet. En als je partner je blijft pushen terwijl jij hebt aangegeven geen behoefte te hebben, biedt dan aan een dildo in zijn aars te stoppen. Hebben jullie toch nog anale sex.

 

Nieuwsgierig geworden naar anale sex? Lees dan de volgende artikelen over dit onderwerp:

Anale sex: iedereen doet het

Intens orgasme door anale sex

Tips voor anale sex

Dit artikel is eerder verschenen in Viva
Door: Amanda van Schaik