Internationaal daten in het nieuwe jaar

geroosterde venkel

Dus als je tijdens de wintersport een niet-Nederlander aan de haak slaat, weet je nu waar je aan toe bent:

Zelfstandige Nederlanders: Van alle ondervraagde Europese singles vinden de meeste Nederlanders plezier in een relatie belangrijker dan vastigheid. Deze zelfstandigheid blijkt ook uit het feit dat maar 7% aangeeft het belangrijk te vinden om een date te hebben met oud en nieuw. Aan de andere kant wil 95% in 2008 een relatie starten. 

Gezellige Zweden: Van alle Europese singles voelen de Zweedse singles (35%) zich het minst eenzaam tijdens de feestdagen. Bovendien staan ze het meest open voor daten tijdens de feestdagen en kruipen dan bij voorkeur met hun date voor de open haard (36%). 

Serieuze Duitsers: Bijna 81% van de Duitse singles heeft zichzelf in 2008 tot doel gesteld om, indien ze een partner vinden, de relatie zo snel mogelijk serieus te ontwikkelen; 51% zijn vastberaden om een partner te vinden in het nieuwe jaar.

Romantische Fransen; De Franse singles (66%) nemen hun date tijdens de feestdagen het liefst mee naar een goed restaurant. Vlak na de Duitsers, zijn ook de Fransen vastberaden een partner te vinden in 2008. Slechts 3% verwacht single te blijven in het nieuwe jaar, terwijl 41% vastbesloten is om een partner te vinden en 85% specifiek op zoek is naar een vaste, serieuze relatie. 

Zelfverzekerde Spanjaarden: Onder de Spaanse singles gaf slechts de helft aan dat het hun eerste kerst was als single. Bijna een kwart van de Spanjaarden gaf aan dat ze het belangrijk vinden een date te hebben tijdens oud en nieuw. Bovendien geeft 22% aan dat ze zich willen verloven als ze een partner vinden in 2008; 7% richt zich direct op trouwen.

Optimistische Italianen: Bijna de helft van de Italianen voelen zich eenzaam tijdens de feestdagen. Onder Europeanen is dit de grootste groep. Tegelijkertijd, vindt 22% van de Italianen de feestdagen juist een goed moment om een partner tegen te komen. De grootste kans hiervoor loop je volgens hen tijdens een avond uit in een club.