Intieme band ergste vorm van overspel

geroosterde venkel

Het is natuurlijk nooit fijn als je partner over de schreef gaat. Als hij zijn geluk beproeft bij en met een ander. Uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt echter dat de verschillende vormen van vreemdgaan en de diverse bijbehorende acties niet allemaal direct het einde van de relatie hoeven te betekenen. We zijn in staat om slippertjes door de vingers te zien, iemand te vergeven en alsnog een doorstart te maken.

Het fysieke contact met een ander is bijvoorbeeld niet de ergste vorm van overspel, volgens de 700 singles die deelnamen aan het onderzoek. Wat hen wel in het hart treft, is als je (levens)partner -die je zo vertrouwde- opeens een intieme band met een ander heeft. Maar liefst 80% vindt dit de ergste vorm van overspel.

Top 5
Onder vreemdgaan wordt door de meesten het lichamelijke contact met een ander verstaan. Toch zijn er nog tal van andere zaken die het gevoel van verraad en bedrog in extreme mate weten op te roepen. Singlessite kwam tot de volgende top 5 van zaken die ons het meest raken:

1. Een intieme, emotionele band ontwikkelen
2. Lichamelijk intiem contact
3. Liegen over de tijd die men met een ander doorbrengt
4. Pikante smsjes, e-mails of chatten
5. Verliefd worden

De zesde plaats is gereserveerd voor flirten, ofwel: anderen het idee geven dat je beschikbaar bent. Best opmerkelijk is dat fantaseren over seks met een ander slechts door 9% gekenmerkt wordt als een vorm van overspel. Een overige 5% definieert porno kijken ook als vreemdgaan.

Consequenties
Als een van de twee is vreemdgegaan, is dat voor meer dan de helft een reden om de relatie te verbreken. Er is dan iets kapot gemaakt wat niet meer te lijmen valt, vindt 56%. Ruim een derde voelt er meer voor om de situatie uit te praten, de ander nog een kans te geven en een doorstart te maken. Een klein percentage zint op wraak en zou na bedrogen te zijn zelf met iemand anders de koffer in duiken.

Nu ben ik benieuwd: wat is voor jou de ergste vorm van overspel? En ben je weleens bedrogen? Of ben je zelf weleens vreemdgegaan? En welke consequenties had dat toen?