iPenis: meten is weten

In de App Store is ie inmiddels verkrijgbaar: een app die mannen de mogelijkheid biedt hun penis op te meten. Dat klinkt grappig en dat is het ook wel, aangezien mannen erom bekend staan graag te willen weten hoe ze er Willie-technisch voor staan. Maar eigenlijk zit er een heel serieuze gedachte achter deze uitvinding: hij is bedoeld om ervoor te zorgen dat mannen de juiste maat condooms kopen. Veel ongelukjes in de slaapkamer (kapotte rubbertjes met als gevolg soa’s of ongewenste zwangerschappen) gebeuren namelijk doordat het voorbehoedsmiddel niet goed paste.

Liniaal
Eigenlijk is de app allesbehalve vernieuwend. Er komt geen camera of touchscreen aan te pas, het is simpelweg een liniaal. “Houd het harde lid dicht tegen de centimeter-kant van het scherm”, aldus de instructie. Handig hierbij is dat de liniaal aan de onderkant van de telefoon start en niet pas bij de rand van het scherm.

Wil je de dikte van de penis meten (niet geheel onbelangrijk, zeg ik als vrouw), heb je echter wat extra attributen nodig. Een stuk touw of een rol tape (alhoewel dat laatste misschien wat minder makkelijk en niet geheel pijnloos los te halen is), dat je vervolgens langs de meetlat legt.

Wereldwijde gemiddelde
De toegevoegde waarde van de app is dat je als man, na het invoeren van je maten, je penis kunt vergelijken met die van anderen. Hierbij is 100% het wereldwijde gemiddelde. Krijg je een hogere score op je scherm te zien, behoor jij tot de gelukkigen met de grootste (of dikste) penissen ter wereld. Is een lager percentage jouw uitkomst, is jouw piemel helaas kleiner (of slanker) dan gemiddeld.

Let wel: is de penis langer dan een iPhone 5, dan kun je er misschien beter toch ouderwets een rolmaat of meetlint bij pakken voor een nauwkeurig resultaat. Of even wachten op een iPad-versie, die er ongetwijfeld gaat komen.

Does size matter?
De hamvraag die ik wil stellen is nu natuurlijk: maakt het formaat penis nu echt wat uit dames? Mijn bescheiden mening: ja. Natuurlijk is seks meer dan penetratie, en het kan ook aan de vrouw liggen dat het niet helemaal goed past (rustig maar heren…), maar ik ben stiekem toch wel heel erg dankbaar voor het feit dat ik nu een vriend heb die ook in dat opzicht uitstekend op/in mij aansluit.

Beeld: iTunes