Dit is hoe je die tweede date scoort

eerste date

Niets meer horen na een eerste date: we hebben het allemaal weleens meegemaakt. Maar wat is eigenlijk de reden dat je wel of niet meegevraagd wordt voor een tweede date? Onderzoekers hebben het verlossende antwoord.

Onderzoekers van de Harvard University zijn eruit: om te zorgen dat er na die eerste date nog een vervolg komt, moet je zoveel mogelijk vragen stellen.

Vraag maar raak

De wetenschappers analyseerden drie speed-datingsessies waarbij 110 mannen en vrouwen vier minuten de tijd kregen om elkaar te leren kennen. De personen die het meeste interesse toonden in de ander, werden het vaakst voor een tweede date gevraagd. Dat blijkt uit geluidsopnames van de dates. “Speeddaters die veel vervolgvragen stellen, hebben meer kans op een akkoord voor een tweede date,” blijkt uit de resultaten van het onderzoek, die gepubliceerd werden in de Journal of Personality and Social Psychology. “Ondanks de aanhoudende en gunstige effecten van het stellen van vragen, verwachten mensen niet dat de ander hem/haar daardoor leuker vindt. Zij kunnen onzeker zijn over wat te vragen, of zich zorgen maken over het feit dat ze als onbeleefd worden beschouwd.”

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Ze.nl | Beeld Sanoma Beeldbank