Is knuffelen verleden tijd?

geroosterde venkel

We zijn het gewend om te horen dat vrouwen graag in bed knuffelen, terwijl mannen hier niet zo van houden. Maar een nieuw onderzoek bewijst het tegendeel. Wordt er dan helemaal niet meer geknuffeld?

Onderzoek
Uit onderzoek van de beddenzaak Silentnight blijkt dat bijna een derde van de Britse vrouwen knuffelen niet prettig vinden, maar dat ze het toch maar doen om hun partners niet overstuur te maken. En hoewel 55 procent van de vrouwen elke nacht met haar partner knuffelt, betekent dit niet dat ze in elkaars armen in slaap vallen. We weten niet hoe snel we ons moeten omdraaien, zodra onze partners in slaap vallen.

Liever slapen
Een derde van de vrouwen zegt dat ze maar twee keer per week -of minder- knuffelt en meer dan 20 procent knuffelt bijna nooit met haar partner. Waarom willen we niet meer knuffelen? Omdat we in bed liever gaan slapen. Het is te warm en oncomfortabel. Daarom checken we in bed nog liever onze Facebook-pagina’s, dan dat we moeten knuffelen.

Boze mannen
Mannen zijn hier niet zo blij mee. Meer dan een derde is zelfs boos, dat wij hen de knuffels ontnemen. Zodra mannen een kans zien om ons te knuffelen, laten ze deze niet gaan. Een vijfde vertroetelt ons het liefst de hele nacht. “Blijkbaar zijn mannen veel gevoeliger”, zegt een woordvoerder van Silentnight. “Ze hunkeren zelfs meer naar het intieme gevoel van een knuffel dan vrouwen en dat is een verrassend resultaat.”

Houd jij ervan om in bed te knuffelen?

Bron: Aol